• Načítám...
>

V Praze vzniklo Podnikatelské a inovační centrum

  • 22. února 2019,
  • 16:34,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Primátor Zdeněk Hřib a radní Vít Šimral slavnostně zahájili provoz Podnikatelského a inovačního centra hlavního města Prahy. To je nyní k dispozici nejen začínajícím podnikatelům ve Škodově paláci v centru metropole.

Reklama

Takto vypadalo slavnostní zahájení provozu Podnikatelského a inovačního centra hlavního města Prahy. To sídlí nově v přízemí Škodova paláce a má pomoci nejen začínajícím podnikatelům.

"Je to způsob, kterým hlavní město podporuje inovace v Praze, je to místo, kde podnikatelé získají informace o možné podpoře pro inovace," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Nové podnikatelské a inovačního centrum hlavního města Prahy je vhodné nejen pro startupy, ale také pro ty Pražany, kteří se rozhodli, že chtějí začít s podnikáním.

"V Praze jsou pro podnikatele k dispozici desítky různých programů, od desítek různých poskytovatelů, nejen v oblasti financí, ale i mentoringu. Cílem tohoto informačního centra je, aby se inovační podnikatelé dokázali v těch programech vůbec zorientovat. Nejde jen o programy, které Praha financuje nebo si sama realizuje, ale i o desítky dalších," řekl Michal Zálešák, ředitel Prague Startup Centre.

Vedení hlavního města při příležitosti otevření nového centra zároveň vyhlásilo 2. kolo výzvy - takzvaných Pražských voucherů.

"Pražské vouchery jsou pomoc hlavního města začínajícím firmám nebo podnikatelům. Máme několik typů, od kreativních přes inkubační, až po nabídku jet na zahraniční veletrhy. Pražští podnikatelé, kteří právě v období do 3 let po založení firmy hledají nějaké finance právě na zahraniční inkubaci či na pomoc s rozvíjením firmy, mohou zažádat o náš voucher a v podobě nějaké nefinanční nebo finanční pomoci dostanou pomoc od hlavního města," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Podnikatelské a inovační centrum ve Škodově paláci je rozdělené na dvě části. V té první začínajícím podnikatelům zaměstnanci centra poradí s administrativou, která se pojí se založením firmy. Druhá část bude sloužit pro workshopy, které bude pořádat město ve spolupráci s univerzitami, hospodářskou komorou a Czechinvestem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu