• Načítám...
>

Starosta Prahy 9 Jarolím kandiduje do Senátu

  • 1. března 2019,
  • 0:33,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Starosta Prahy 9 bude kandidovat do doplňujících senátních voleb. Usilovat bude o křeslo po bývalé senátorce Zuzaně Baudyšové z hnutí ANO, která na svou funkci rezignovala ze zdravotních důvodů.

Reklama

Starosta Prahy 9 Jan Jarolím působí v čele radnice už od roku 2006. Právě své dlouholeté zkušenosti chce uplatnit v senátu. V případě zvolení se zaměří na financování městských částí a obcí.

"Myslím si, že stát dlouhodobě zanedbává financování obcí. Přináší neustále další úkoly a povinnosti, aniž by je dotoval adekvátními finančními prostředky," řekl Jan Jarolím, starosta MČ Praha 9.

Jan Jarolím získal podporu nejen od kmenové strany ODS, ale i od klubů KDU - ČSL a Svobodných.

"Přišla nabídka od ODS na velmi kvalitního kandidáta, i ty podmínky pro nás byly komfortní. Je dobré spojit síly, obzvlášť, když je to místní, velmi zkušený a úspěšný komunální politik," řekl Pavel Bělobrádek- předseda KDU - ČSL.

"Za panem Jarolímem je tady v Praze 9 vidět obrovská práce, občané to oceňují a my jsme přesvědčeni, že to je přesně typ člověka, který patří do senátu," řekl Petr Fiala, předseda ODS.

Volné místo v senátu vzniklo po Zuzaně Baudyšové, která musela kvůli zdravotním problémům odstoupit z úřadu. Nový senátor tak bude mít zhruba rok a půl na to, aby prosadil své plány.

"Na první pohled se zdá, že to nestojí za to, na tu krátkou dobu, ale ta volba je předstupněm k té další volbě, která bude následovat a dokonce i ti kandidáti, kteří neuspějí v těchto volbách, tak mají větší šance v těch volbách dalších," řekl Jaroslav Kubera - předseda Senátu ČR.

Doplňující volby do senátu proběhnou 5. a 6. dubna tohoto roku. Zvolený kandidát nastoupí do své funkce zhruba o měsíc později. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu