• Načítám...
>

Zbraslav má nové kulturně komunitní centrum

  • 18. března 2019,
  • 18:35,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Nově zrekonstruované kulturně komunitní centrum bylo otevřeno ve Zbraslavi. Místo, určené pro setkávání, vzdělávání i konání akcí, bylo vybudované za podpory městské části i pražského magistrátu.

Reklama

Po mnoha stěhování má Zbraslav nově zrekonstruované kulturně komunitní centrum. To je místo určené pro setkávání sousedů a např. také pořádání nejrůznějších seminářů, workshopů a kurzů pro děti i dospělé.

"Když jdete po ulici a rád byste si popovídal se svým kamarádem a venku je zima, můžete přijít, máme tady volný prostor, kterému říkáme setkávárna. Kdybyste potřeboval pracovat na počítači, můžete do naší sdílené kanceláře. Kdybyste byl student nebo školák od 1. třídy do maturity, můžete sem přijít kdykoliv je otevřeno a bez jakékoliv registrace zde trávit čas," řekla Michaela Bernardová, ředitelka Pexeso z.s.

Současné prostory byly vybudovány zejména díky dotacím od MČ Praha - Zbraslav a Magistrátu hl. m. Prahy.

"Já jsem velice rád, že v Praze existují i taková místa, kde se lidé nejen míjejí ale také setkávají. Že jsou tady místa, kde se mohou lidé mnoha různých věkových skupin setkávat a věnovat se nejrůznějším aktivitám," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"MČ podporuje všechny spolky, které jsou v MČ. Máme grantový program na systémovou podporu a také podporu jednotlivých akcí během roku. S organizacemi spolupracujeme, snažíme se pronajmout jim prostory nebo jim je dát i zápůjčkou, snažíme se do nich nejen investovat ale také s nimi spolupracovat," řekla Zuzana Vejvodová, starostka MČ Praha - Zbraslav.

Dveře kulturně komunitního centra ve Zbraslavi jsou otevřeny všem bez rozdílu věku vždy od pondělí do pátku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu