• Načítám...
>

Zastupitele nově svolávají filmové melodie

  • 22. března 2019,
  • 10:22,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Tak třeba touto melodií ze slavného filmu Piráti z Karibiku nově svolává vedení Prahy zastupitelstvo do jednacího sálu. Primátor Zdeněk Hřib tak chce na zasedání odlehčit atmosféru. Nové melodie u zastupitelů vyvolaly úsměv. Někteří k novému způsobu svolávání mají své výhrady.

"Je do jisté míry smutné, co to může pak vyvolat u té veřejnosti, že si z toho trochu děláme srandu. Myslím si, že určitá vážnost, přes nějakou nadsázku, kterou vnímám, by tady měla být zachována. Ale hlavně tím i primátor ukazuje to, jaké má priority," řekl Patrik Nacher, zastupitel hl. m. Prahy.

Na zasedání také padl dotaz, jestli Praha řešila nové znělky s Ochranným svazem autorským, aby kvůli této nevinné legraci ještě Praha neplatila pokutu.

"Jsme si vědomi této záležitosti, proto jsme oslovili Ochranný svaz autorský ohledně toho, jak se staví k využívání těch krátkých ukázek z hudebních děl na jednání zastupitelstva. Bylo nám sděleno, že se jedná o tzv. úřední výjimku, kdy můžeme používat bezplatně tyto znělky," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Primátor Prahy o svém záměru vyměnit znělky za známé melodie informoval na svém Facebooku. Nápady mohla vybírat veřejnost.

"Vybrali jsme znělky z těch, které nám dorazily jako návrhy ze strany veřejnosti. Ty znělky, které tedy byly ve finále, je znělka z Pirátů z Karibiku, z Pevnosti Boyard, píseň Praha už volá z filmu Vesničko má středisková a imperiální pochod ze Star Wars," řekl Zdeněk Hřib.

Výzva primátora se setkala s velkým zájmem, během několika dní poslali lidé na primátorův Facebookový účet stovky melodií, které by podle nich měl na zasedání svým kolegům pouštět.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu