• Načítám...
>

Zoo Praha zve na zahájení 88. sezóny

  • 26. března 2019,
  • 22:32,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská Zoologická zahrada zahájí v sobotu už 88. sezónu. Návštěvníci se mohou těšit na celodenní program pro děti i dospělé. Na programu jsou hudební vystoupení, křtiny mláďat či otevření nové expozice.

Reklama

Poslední březnová sobota bude již tradičně patřit pražské Zoologické zahradě. Uskuteční se tu slavnostní zahájení 88. sezóny.

"Kromě těch oficialit a vzácných hostů, včetně významných celebrit, tam budeme křtít jedno z našich mláďat - guerézu. Také představíme nový druh pro Zoo Praha - kagu chocholatého," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Ten bude představen ve voliérách mezi vchodem do Vodního světa a výběhem tapírů jihoamerických. Na tento ptačí druh, který pražská Zoologická zahrada dosud nechovala, se přijde podívat např. i herec a moderátor Ondřej Sokol. Do nové sezóny vstupuje Zoo s několika novinkami. Za zmínku stojí otevřené nové trvalé expozice.

"Ta výstava sestává z koprolitů. To jsou zkamenělé výkaly. Potom z kopií trusu našich a nejen našich zvířat, třeba také pandy, takže to bude taková zajímavost a doufám, že spoustu lidí toto také zaujme," řekl Miroslav Bobek.

Během dne nebudou chybět ani komentovaná enrichmentová krmení a setkání s gorilami, slony a dalšími zvířaty. Slavnostní zahájení sezóny proběhne v Pražské Zoo už tuto sobotu 30. března. Program začíná v 11:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu