• Načítám...
>

Charitativní koncert podpořil děti s leukémií

  • 28. března 2019,
  • 19:15,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Nadační fond Šťastná hvězda uspořádal charitativní koncert, jehož cílem bylo podpořit dvouletého Vlastu a devítiletou Dominiku, kteří onemocněli leukémií. Před publikem v divadle Hybernia vystoupili například Dan Bárta, Ondřej Ruml nebo Václav Noid Bárta.

Reklama

Nadační fond Šťastná hvězda připravil v divadle Hybernia charitativní koncert na podporu devítileté Veroniky a dvouletého Vlasty, kteří už rok bojují s leukémií. Přestože to nejhorší mají za sebou, léčba ještě není u konce.

"Děti se léčí na hematologicko-onkologickém oddělení v Českých Budějovicích. Ležely celých 10 měsíců vedle sebe na pokoji, kde trávily léčbu. Byla to hodně náročná chemoterapie. Ten koncert je podporou do dalšího roku léčby, která je ještě čeká," řekla Jarmila Provázková, organizátorka.

Diváci se měli na co těšit. Bez nároku na honorář vystoupili nejznámější a nejúspěšnější zpěváci české scény. Mezi nimi nechyběli např. sedmiletá klavíristka Klára Gibišová, Dan Bárta nebo Ondřej Ruml.

"I vzhledem k nějaké své výchově a svým životním zkušenostem a zážitkům, tyto věci se neodmítají. Pokud mám volno, tak jdu. Vnímám to v podstatě jako povinnost," řekl Ondřej Ruml, zpěvák.

"S ohledem na to, že to má celé ten formát velké věci, která se vměstná do takového jednoho úzkého potrubí, které vede k tomu jednomu nebo dvěma konkrétním dětem, tak je to fajn. Ale i kdyby to bylo jinak, myslím si, že párkrát za rok by našinec mohl sestoupit," řekl Dan Bárta, zpěvák.

Smyslem charitativního koncertu je nejen finančně podpořit léčbu dětí, ale zároveň jejich rodinám poskytnout psychickou podporu.

"Je to báječný pocit, když víte, že na to nejste sám. Nejde vždy jen o finance, ale také o ten pocit s někým se podělit o tu starost. Je to úžasné," řekla Michaela Trantinová, maminka Dominiky.

Organizátorům se podařilo vybrat 110 tisíc korun. Peníze budou určeny např. na nákup roušek na obličej, balené vody nebo čističky vzduchu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu