• Načítám...
>

Praha 4 napotřetí zvolila novou radu

Až na třetí pokus se starostovi Městské části Praha 4 Peru Štěpánkovi podařilo odvolat jeho koaliční partnery z rady a zvolit nové podle koalice, která byla už předem dojednána s ODS, Hnutí pro Prahu a frakcí ANO 2011. Nová koalice má pohodlnou většinu 26 hlasů.

Reklama

Třetí pokus o odvolání městské rady. Takové bylo páté zastupitelstvo. “Poté, co se rozpadla koalice na minulém zastupitelstvu, tak jsme dali dohromady novou,” říká starosta Městské části Praha 4 Petr Štěpánek. “Od pana Štěpánka je to velmi překvapivé. Vždycky se stavěl proti vznikajícím koalicím a vládám, které by vznikali na přeběhlících, dnes ukázal, že mu to vůbec nevadí,” komentuje novou koalici zastupitel Lukáš Vácha z TOP 09

Novou koalici tvoří Trojkoalice starosty Petra Štěpánka, který zůstává ve funkci, ODS, bezpartijní, kteří kandidovali za hnutí ANO a v zastupitelstvu vytvořili vlastní frakci a konečně Hnutí Pro Prahu.

“Většina z nás, jak za ODS, tak za lidi, kteří se odštěpili z Hnutí ANO, jsou noví. Noví představitelé, kteří nepodíleli na minulém zastupitelstvu ani moci,” říká Jaroslav Míth. “Doufám, že když máme funkční radu a funkční koalici, tak že se konečně povede schválit rozpočet a úřad může naskočit do normálních kolejí,” doufá zastupitel Pavel Caldr. “Víceméně jsme jen čekali, kdy pan starosta přizná, s kým tu novou koaliční smlouvu uzavřel,” říká zastupitel Petr Horálek z ČSSD.

I když má koalice pohodlnou většinu 26 hlasů, stejně získala ještě jeden. Pro koalici hlasuje zastupitel Ladislav Kunert z TOP 09. “Pro mě překvapením a osobním zklamáním. Člověk, který měl důvěru svých kolegů z organizace. Vystoupil z našeho klubu a rozhodně to budeme po stranické linii řešit,” říká Vácha. Bývalí koaliční partneři, ČSSD i TOP 09 se shodují, že nová barevná koalice nebude mít vůbec jednoduché vyjít sama se sebou. Před volbami na sobě například Hnutí Pro Prahu a Trojkoalice nenechali nit suchou a teď táhnou za jeden provaz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu