• Načítám...
>

Jaké psí plemeno je nejvhodnější do bytu?

Ve čtyřech a půl miliónu domácností v České republice žijí podle odhadů téměř dva milióny psů a milión koček. V Evropě se řadíme na samý vrchol. Jinak tomu není ani v hlavním městě, kde počet psů rok od roku stoupá. Od roku 2005 mají navíc chovatelé psů povinnost nechat své mazlíčky trvale označit.

Reklama

Podle statistik chová jedno nebo více domácích mazlíčků polovina českých domácností. V Praze se od roku 2005 zavedlo povinné trvalé značení psů. “Každý chovatel psa chovaného na území hlavního města Prahy je povinen nechat psa staršího 6 měsíců trvale označit tetováním nebo mikročipem,” uvedl tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy Vít Hofman.

V počtu chovaných zvířat na počet obyvatel jsme v Evropě na samé špičce. I v hlavním městě počet psů roste. V roce 2009 jich bylo evidováno kolem 80 tisíc. “V hl. m. Praze evidujeme v Evidenci chovatelů psů 96 512 psů,” dodal Vít Hofman.

Takovým ideálním plemenem může být například Americký bezsrstý teriér. “Největší výhodou tohoto plemena je absence srsti. Hodí se tedy do rodin, kde jsou malé děti a jsou ideální také pro alergiky. Má také tu výhodu, že se přizpůsobí svému pánovi. Navíc je to téměř bezúdržbový pes” uvedl majitel chovné stanice Lukáš Zicha.

Americký bezsrstý teriér patří mezi malé až střední teriéry a není u nich vyloučena žádná barevná kombinace. V České republice je zhruba 10 chovatelských stanic a zvláštností tohoto plemene je to, že se štěňata rodí se srstí. “Je to osrstěné štěně, které bude v barvě lemon. Nyní je se srstí, ale do dvou měsíců jeho života bude zcela bez srsti,” uvedl Lukáš Zicha.

Pokud se o něm chcete dozvědět více informací, naleznete je na webových stránkách www.americkybezsrstyterier.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu