• Načítám...
>

Vinořští obyvatelé si užili Vandráčka

V sobotu 23. května se ve Vinoři konal 6. ročník oblíbené rodinné akce s názvem Vandráček. Start byl u Základní školy Prachovická a děti pak se svými rodiči prošli několik stanovišť po celé Vinoři. Zasloužilý odpočinek si pak mohli užít v Hoffmanově dvoře.

Reklama

Vinořský Vandráček se uskutečnil v sobotu 23. května. Jedná už o akci tradiční - letos totiž proběhl 6. ročník. “Pro děti jsou připravena různá stanoviště, kde plní úkoly,” řekla zástupkyně starosty MČ Praha - Vinoř Iveta Boušová.

Na akci se podílí všechny místní spolky jako například rybáři, baráčníci, zahrádkáři, ale také některé místní firmy. Ty si pro děti připravili tématické úkoly. “První stanoviště začíná u školy a pak se pokračuje k rybářům,” uvedla Iveta Boušová.

“Děti se zde seznamují s druhy ryb, které žijí v českých rybnících,” řekl předseda Rybářského svazu Vinoř Miroslav Sládek.

Anketa: děti

“Zahrádkáři mají zpravidla připraveny květiny, které děti poznávají například podle vůně nebo vzhledu,” řekla zástupkyně starosty MČ Praha - Vinoř.

Další stanoviště patřilo Baráčníkům. Ti se snaží děti seznámit s tradicemi a zvyky. “Děti zde zkouší prát na valše a skládají si zde večerníčkovskou čepičku,” řekla rychtářka, Baráčníci Vinoř Věra Kučerová.

Akce se zúčastňují nejen místní obyvatelé, ale také občané z Proseka, Kbel a dalších okolních obcí. “Hlavní podíl na organizaci této akce má náš Výbor pro kulturu,” dodala Iveta Boušová.

V Hoffmanově dvoře si pak mohla celá rodina po vandrování odpočinou a dát si něco dobrého k jídlu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu