• Načítám...
>

Bulovka bude využívat potrubní poštu

Na přelomu léta a podzimu začne Nemocnice na Bulovce využívat potrubní poštu. Bude se jednat o dva systému. Jeden bude na přepravu biologického materiálu nebo léku, druhý pak bude určen na přepravu cytostatik. Potrubní pošta zaměstnancům výrazně usnadní práci a čas.

Reklama

V Nemocnici Na Bulovce bude fungovat potrubní pošta. Unikátní bude v tom, že bude sloužit i k přepravě cytostatik. “Budou to dva úplně nové systémy. Bude se jednat o 45 stanic a dohromady bude mít systém potrubní pošty 6,2 km,” uvedl tiskový mluvčí Nemocnice na Bulovce Martin Šalek.

Pětikilometrový systém bude obstarávat celý areál a určen bude pro vzorky biologického materiálu nebo pro léky. Více než kilometrový systém bude určen pro cytostatika. Ta se používají při léčbě onkologických onemocnění. “Bude o něco širší a především půjde o to, aby byl pohyb plynulý. Zajištěno tedy bude také plynulé dobržďování. Obsluha bude mít perfektní přehled o tom, kde se konkrétní kapsle pohybuje. Také servis bude v tomto případě bude minimální,” řekl Martin Šalek.

“Je to vynikající nápad a my jsme za něj velice rádi. Ušetří to spoustu času. Když jsem před několika lety začínal na tomto pracovišti, tak nám právě potrubní pošta pomohla překlenout prostor mezi ambulancí a lůžkovým oddělením, protože mezi tím byl sál a přes něj se chodit nedá,” uvedl primář Očního oddělení Nemocnice Na Bulovce Břetislav Brožek.

Nový systém by se měl v Nemocnici Na Bulovce spustit na přelomu léta a podzimu. V současné době totiž proběhlo výběrové řízení a bude se vybírat nejvhodnější firma, která zakázku dostane na starosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu