• Načítám...
>

Národní muzeum zahájilo novou výstavu

Národní muzeum zahájilo ve své Nové budově výstavu s názvem Jak se bude jmenovat? Pojata je interaktivně především pro dětské návštěvníky a připraven je i doprovodný program. Návštěvníci mají navíc možnost vymyslet název pro nový druh brouka.

Reklama

Po otevření nové expozice Archa Noemova zahájilo Národní muzeum ve své nové budově další přírodovědnou výstavu. Ta nese neobvyklý název - Jak se bude jmenovat? “My jsme v rámci výstavy dali návštěvníkům možnost, aby mohli vymyslet jméno pro nově nalezeného brouka,” řekl komisař výstavy Lukáš Laibl.

K vidění je i lebka divokého asijského osla, více než dvoumetrová amazonská ryba nebo zkameněliny, podle kterých byl zrekonstruován počítačový 3D film, který zde návštěvníci mohou shlédnout také. “Máme zde interaktivní exponáty, které jsou zaměřeny na dětskou veřejnost. Exponáty si děti mohu osahat, očichat a poznat třeba různé druhy koření,” uvedl Lukáš Laibl.

K výstavě je připraven i zajímavý doprovodný program. “Připraveny jsou pracovní listy pro různé stupně škol. Na podzim pak plánujeme takový interaktivní víkend,” dodal komisař výstavy.

Návštěvníci mají možnost shlédnout výstavu do konce října 2015.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu