• Načítám...
>

V Praze proběhne Pražská muzejní noc

Rekordní počet institucí otevře svoje dveře tuto sobotu, kdy proběhne již 12. ročník Pražské muzejní noci. I letos návštěvníci budou moci zavítat do některých muzeí, která se v rámci akce otevřou vůbec poprvé. Při příležitosti Pražské muzejní noci také Dopravní podnik hlavního města Prahy zavádí zvláštní linky, které budou cestující vozit mezi jednotlivými institucemi.

Reklama

Pražská muzejní noc bude klást na dopravu zvýšené nároky. Dopravní podnik je na ně připraven. “Posílíme i provoz metra, bude prodloužen o jednu hodinu, také posílíme provoz všech nočních tramvajových linek,” vysvětluje tisková mluvčí Dopravního podniku hlavního města Prahy Aneta Řehková. Páteří dopravy mezi jednotlivými institucemi otevřenými v rámci Pražské muzejní noci budou speciální linky. Centrálním bodem pro přestup ke všem objektům bude zastávka Staroměstská. “Vypravíme celkem jedenáct zvláštních autobusových linek, které budou jezdit v intervalu pět až deset minut, linka číslo jedenáct v intervalu patnáct minut,” říká Řehková. “Letos máme již 12. ročník Pražské muzejní noci a do něj se zapojilo rekordních čtyřicet osm institucí, které budou mít otevřeno osmdesát institucí po celé Praze,” počítá koordinátorka Pražské muzejní noci Petra Belaňová z Národního muzea.

V rámci Pražské muzejní noci otevřou své dveře poprvé některé instituce. “Například lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze zpřístupní tři své objekty - anatomické muzeum, stomatologické muzeum a Faustův dům, dále se pak zpřístupní vládní salonek Českých drah na Hlavním nádraží nebo například Muzeum nočníků a toalet,” vyjmenovává Belaňová. “V rámci muzejní noci mohou návštěvníci zavítat i do muzea MHD ve Střešovicích, kde jsme připravili i jednu zajímavost a to poštovní tramvaj. Zde si mohou návštěvníci pořídit speciální razítko právě při této příležitosti,” doplňuje mluvčí Řehková.

O Pražskou muzejní noc je mezi Pražany velký zájem. “Na Pražské muzejní noci jsme do letošního roku napočítali na milion sedm set tisíc návštěvnických vstupů,” počítá koordinátorka akce. Rekordní návštěvnost zaznamenala Pražská muzejní noc v roce 2008 a 2012, kdy otevřené instituce navštívilo přes dvě stě tisíc lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu