• Načítám...
>

Pražská ZOO pokřtila zebří mladě jménem Dante

V pondělí 1. června proběhl v pražské ZOO křest zebřího mláděte. Získal krásně jméno Dante a jeho patronem se stala Městská policie hlavního města Prahy. Zebry se zoologických zahradách množí poměrně dobře. Úspěchem však je, že se to povedlo klisně, které je přes 10 let.

Reklama

11. března se pražské ZOO narodilo zebří mládě a od 1. června má i vlastní jméno. “Křtili jsme první mládě po obnoveném chovu,” řekla kurátorka kopytníků Barbora Dobiášová.

Zebří hřebeček získal jméno Dante. “Jméno jsme vybírali ve spolupráci s Policií. Matka se jmenuje Dalmacie, tak jsme chtěli nějaké jméno od písmena D,” řekla Barbora Dobiášová.

Kmotrem malého Danteho stal ředitel Městské policie hl. m. Prahy Eduard Šustr. “Je to pro nás velká čest. Velice si vážíme spolupráce se ZOO Praha a jsme rádi, že jsme se mohli stát patronem zebry,” řekla ředitel Městské policie hl. m. Prahy Eduard Šustr.

Zebry se v Zoologických zahradách množí celkem dobře. Úspěch vidí pracovníci ZOO Praha v tom, že se to povedlo klisně, které je už přes 10 let. “ Z toho důvodu jsme očekávali nějaké komplikace. Ty ale nenastaly, tak jsme za to rádi,” dodala kurátorka kopytníků.

Samice zůstávají většinou ve stejném stádě jako matka. Hřebci jsou ale dominantním hřebcem vyhnáni pryč. Dantemu se tedy bude za rok hledat umístění v jiné Zoologické zahradě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu