• Načítám...
>

Rada souhlasila s novelou stavebních předpisů

Rada hlavního města schválila novelu Pražských stavebních předpisů. Novela tedy nyní může jít do veřejného projednání. Městským částem byla novela zaslána hned v den jejího schválení Radou hlavního města a mají tak měsíc na to, aby se k ní vyjádřily.

Reklama

Hlavní principy novely Pražských stavebních předpisů jsou shrnuty do sedmi bodů. Zachovat ducha a inovativní přístup Pražských stavebních předpisů, Zajistit právní jistotu a vymahatelnost, Najít konsensuální řešení, Zpřísnit ochranu kvalit v území, Podpořit udržitelný rozvoj, Zpřísnit regulaci reklamy a Doplnit obecné požadavky na umisťování staveb. “ Co se týká zachování základních principů, je zachováno systematické členění města, vymezení uličního prostranství,” řekl náměstek primátorky hl. m. Prahy Matěj Stropnický.

Výhrady Ministerstva pro místní rozvoj se týkaly hlavně problematiky proslunění. “Rozhodli jsme se vrátit formulaci, ale v mírnější formě,” uvedl Matěj Stropnický.

Náročným bodem pro zpracovatele novely byla regulace reklamy. “Dochází ke zpřísnění co do formátu. Regulace se vztahoval na formáty nad 6 m2, nyní jsme to změnili nad 4 m2,“ uvedl náměstek primátorky hl. m. Prahy.

Regulace billboardů se doposud týkala pouze zastavitelného území. Toho je ale v hlavním městě pouze 47%. “My jsme se rozhodli rozšířil regulaci i na území nezastavitelné,” dodal Matěj Stropnický.

“Z těch nejdůležitějších rozvojových otázek se zajisté jedná o prostupnost krajiny, volný průchod a průjezd jízdními koly okolo břehů vod. Určitě sem patří podpora alternativních způsobů dopravy, “ uvedl právník a vedoucí pracovní skupiny František Korbel.

Veřejné projednání skončí 10. července a předpokládá se, že Pražské stavební předpisy začnou opět platit od 1. ledna 2016.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu