• Načítám...
>

Praha je připravená na ME ve fotbale do 21 let

Ve dnech 17. až 30. června bude v České republice probíhat Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let. Kromě sportovních fanoušků se na fotbalový turnaj chystá i policie, která uspořádala tiskovou konferenci na téma Bezpečnostní opatření.

Reklama

Na ME ve fotbale do 21 let pro rok 2015 jsou připravena veškerá bezpečnostní opatření. “My jako policie přikládáme vysoký význam tomuto turnaji. Vnímáme rizika, kterými jsou vysoká návštěvnost a charakteristika fotbalových fanoušků. Z domácí scény víme, co znamená fotbalový chuliganismus nebo divácké násilí a umíme s tím jako policie pracovat,” uvedl velitel bezpečnostního opatření Martin Hrinko.

Mistrovství Evropy se bude odehrávat ve čtyřech stadionech. Týká se to Městského stadionů v Uherském Hradišti, Androva stadionu v Olomouci, Letné v Praze a pražského Edenu. “Uvnitř stadionu necháme bezpečnost na pořadatelích a policie bude připravena u vchodů a vně stadionů,” objasnil velitel bezpečnostního opatření.

V rámci mistrovství bude nutné dodržovat určitá bezpečnostní pravidla. “Ty se budou týkat prohlídek stewardy soukromé bezpečnostní služby a policie bude monitorovat prodej falešných vstupenek,” uvedl Martin Hrinko.

V rámci celého šampionátu budou nasazeny antikonfliktní týmy, spotteři, speciální pořádkové jednotky, mobilní cely tak dále. Hlídané bude letiště, železniční doprava, metro a samozřejmě pražské ulice. “Tou nejdůležitější linkou, kde mohou všichni fanoušci, i zahraniční, sehnat potřebné informace, je linka 112,” řekl Martin Hrinko.

Omezena bude také doprava a to především v okolí stadionů. Městská hromadná doprava bude ale posílena. Fotbalová asociace očekává rekordní návštěvnost. “Stadiony byly dodatečně doplněny o technické prostředky, které jsou určeny výhradně pro účely tohoto turnaje,” řekl bezpečnostní manažer - OC ME Martin Synecký.

Oproti hokeji na tomto mistrovství nebudou depozitní boxy a na žádném ze stadionů se nebude podávat alkohol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu