• Načítám...
>

V Jinočanech roste víceúčelové hřiště

Jinočany budou mít nové multifunkční hřiště pro děti a mladistvé. Nový prostor pro pohybové aktivity vyrůstá v areálu místního fotbalového hřiště. Finance poskytl Středočeský kraj a vedení obce.

Reklama

V Jinočanech si budou už brzy moci fotbalové tréninky místního klubu zpestřit i cvičením na workoutovém hřišti. To vyrůstá přímo v areálu TJ Sokol Jinočany.

"Chtěli jsme jim nabídnout nějakou další alternativu začlenění do toho tréninkového procesu pro všechny ty věkové kategorie. A naši trenéři, kterých aktuálně máme asi 15, už připravují tréninkové plány, aby ty děti měly v rámci těch tréninků zakomponovanou tuto záležitost," řekl Pavel Šmejkal, člen výkonného výboru TJ Sokol Jinočany.

Nové hřiště bude ale sloužit také veřejnosti. Ve druhé fázi přibudou v okolí nové hrací prvky pro menší děti.

"Ten zbývající prostor bude osazen komponenty klasického dětského hřiště. Máme na to zpracovanou už i studii a samozřejmě je to doprovázeno nabídkami. A teď nás čeká fáze diskuze se zastupitelstvem, kterou z těch nabídek zvolíme," řekl Pavel Šmejkal.

Místní fotbalový klub finančně podpořilo také vedení obce, které na projekt přispělo 100 tisíc korun.

"Je to přesně hřiště cílené na věkovou skupinu asi 10 až 18 let. Jsou to mladí sportovci a v obci jich máme podle evidence obyvatel celých 226. Takže si myslím, že je to velmi důležitá věc, že se mají kde vyžít a kde sportovat," řekla Miluše Čančíková, starostka Jinočan.

Na projekt poskytl dotaci Středočeský kraj ve výši 300 tisíc korun. Hřiště by mělo sloužit svým účelům už na jaře roku 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu