• Načítám...
>

Benešov ocenil nejrychlejšího juniora

Atletický večer v Benešově patřil mladým běžeckým nadějím. Vyhlašovaly se tam výsledky tradiční soutěže Běžec Podblanicka v kategorii Junior. Ocenění si přebrali ti nejlepší z kategorie jednotlivců i družstev. Celkem šesti letošních závodů se zúčastnily děti od šesti do patnácti let. Kdo si nakonec vyzvedl diplomy a hodnotné ceny? Dozvíte se v reportáži!

Reklama

Kdo říká, že dnešní děti málo běhají, ten se měl poslední listopadový den přijít podívat do Benešova. V místním divadle se to rychlonohými dětmi, které běhaly celý rok, jen hemžilo.

"Já sportuji už odmalička, ale atletiku dělám až od 5. třídy. To od takové školní akce, kde jsem skončila poslední a od té doby jsem začala běhat," řekla Aneta Kučerová, vítězka v kategorii starších žákyň.

A běhání mají u Kučerových v krvi, protože pro absolutní vítězství si doběhla také Anety mladší sestra Karolína, kterou k běhání přivedli rodiče.

"Příští rok bych si to určitě chtěla obhájit a chtěla bych ještě uspět na mistrovství republiky," řekla Karolína Kučerová, vítězka v kategorii mladších žákyň.

Při vyhlašování nejlepších juniorských běžců se potkalo celkem 60 dětí z 10 různých kategorií. A i když samozřejmě nemohly vyhrát úplně všichni, tak podle trenérky benešovského oddílu je běhání o něčem docela jiném.

"Snažíme se, aby to děti bavilo, aby si hrály, aby to nebyla nuda. A je to asi tím, že nám je s nimi opravdu dobře a baví nás to všechny," řekla Lenka Křížová, trenérka atletického oddílu Benešov.

Ale pouze nadšení a zápal pro úspěch nestačí. I v dětské atletice platí, že bez potřebného zázemí by nebylo nic. Výraznou úlohu při výchově budoucích běžeckých nadějí proto hraje Středočeský kraj, který podpořil i tuto akci.

"Já jsem ráda, pokud fond hejtmana přispívá na takové záležitosti. My jsme přispěli částkou 55 tisíc a já si myslím, že to jsou velmi dobře vynaložené peníze," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Jak jste mohli vidět, není to nakonec s dnešními dětmi tak špatné a pořád se mezi nimi najde spousta těch, kteří místo tabletu raději navléknou trenky a tenisky a dělají sport, který je baví. Protože ten není vždy jen o vítězství, ale hlavně o radosti z pohybu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu