• Načítám...
>

V Braškově jednali o stavu silnic

V Braškově se opět po roce sešli zástupci firem, které v kraji opravují komunikace druhé a třetí třídy. Seznámili se s vývojem nových technologií a zhodnotili práci za uplynulý rok. Podle vedení zastřešující organizace je zatím počet zakázek uspokojivý.

Reklama

V Braškově se opět sešli ti, kteří se pohybují v oblasti oprav silnic ve Středočeském kraji. Po roce společně zhodnotili uplynulý rok a také si vyměnili některé nové informace, např. ohledně technologií.

"Toto je setkání všech firem, které pracují pro Středočeský kraj a rekonstruují komunikace II. a III. třídy ve Středočeském kraji. My si tady vyměníme zkušenosti za ten uplynulý rok a podíváme se trochu do toho budoucího roku," řekl Jan Tříška, předseda předst. Pozemní komunikace Bohemia.

Podle prezidenta Svazu podnikatelů ve stavebnictví je zatím situace v zadávání zakázek uspokojivá. Propad v počtu stavebních pracovníků, který v republice nastal kvůli zastavení zakázek ze strany státu v roce 2008, se ale zatím nepodařilo nahradit.

"Musím říci, že se nepodařilo tu pracovní sílu nahradit dovozem pracovní síly, ať už se to týká Ukrajinců nebo jiných, třeba slovenských, kolegů. Ty firmy se s tím nějakým způsobem vypořádávají," řekl Jiří Nouza, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Předsednictvo Sdružení dodavatelů pro zkvalitňování silniční sítě na setkání pochválilo spolupráci s krajem, který se snaží uvolňovat rok od roku stále více peněz. Zvednout úroveň silnic se ale nepodaří hned.

"Nám teď pomůže, když se trvale 20 nebo 30 let bude neustále do silniční sítě ve Středočeském kraji dávat 2 až 3 miliardy korun ročně. To nám může pomoci v tom, že se to jednou změní. Ale jednorázově to nejde udělat," řekl Vladimír Dráb, Sdruž. dodavatelů pro zkvalitnění silnič. sítě SČ kraje.

Čísla, která zveřejnil kraj, ukazují, že se každý rok podaří opravit větší úseky nevyhovujících silnic. V roce 2016 bylo v havarijním stavu 793 kilometrů silnic II. a III. třídy. Čísla z loňského roku se snížila na 470 kilometrů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu