• Načítám...
>

V Týnci nad Sázavou vznikl nový dopravní terminál

V Týnci nad Sázavou byla dokončena stavba dopravního terminálu, který sjednotil vlakové nádraží s autobusovým. Zároveň vzniklo kvalitní zázemí pro cestující, kteří mohou vyčkávat na své spojení i během nepříznivého počasí.

Reklama

V Týnci nad Sázavou byl slavnostně otevřen dopravní terminál. Projekt stavby byl navržen tak, aby poskytl kvalitní zázemí cestujícím, kteří čekají na své spoje. Zároveň jim umožňuje rychlý přechod z autobusového na vlakové nádraží.

"Postupem času se podařilo vybudovat nové nástupiště na vlakovou dopravu a my jsme se k tomu přidali a vyprojektovali jsme dopravní terminál, který právě propojuje autobusovou i vlakovou dopravu téměř jedním nástupištěm, jednou čekárnou jednou prodejnou jízdenek. Jde o to, že je tady jedno společné zázemí, jeden informační systém pro cestující, říká starosta Týnce nad Sázavou, Martin Kadrnožka.

"To nádraží je vstupní brána do města. A je vizitkou každého města, nejen Českých drah nebo Správy železnic. Tam kde se nám podařilo navázat spolupráci s městy tak tam jsou vidět dobré výsledky," dodává bývalý člen představenstva Českých drah a zaměstnanec SŽDC, Karel Otava.   

Výraznou proměnou prošly i zástavky autobusového nádraží, které byly v nevyhovujícím stavu. 

"Autobusové nádraží bylo dimenzované zhruba na šest tisíc osob, které tady odjíždělo z práce a do práce. V současné době už tolik lidí nejezdí. Proto máme 4 autobusové zastávky, 2 autobusové linky, které obsluhují jeden směr na Prahu a jeden na Benešov," říká starosta Týnce nad Sázavou, Martin Kadrnožka.

Slavnostního otevření dopravního terminálu se zúčastnila i poslankyně Věra Kovářová, která zároveň působí jako zastupitelka Středočeského kraje. 

"Já si myslím, že Středočeský kraj si uvědomuje význam železnice. A my léta prosazujeme ve výboru pro dopravu, aby železnice, potažmo regionální doprava fungovala. Takže si myslím, že je ta spolupráce v pořádku," uvedla poslankyně ČR a zastupitelka Středočeského kraje, Věra Kovářová.

Vedení města plánuje blízkosti dopravního terminálu vybudovat i parkoviště P+R, které by mělo vzniknout na okolním pozemku. Nejprve se však musí domluvit na odkoupení se současným vlastníkem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu