• Načítám...
>

Záchranáři v Říčanech mají nové sanitky

Středočeská hejtmanka předala záchranářům v Říčanech dvě nové sanitky. Další Nové sanitní vozy pro středočeské záchranáře budou následovat jinde v regionu a to například ve Vlašimi, Lysé nad Labem nebo v Českém Brodě.

Reklama

Zdravotnická záchranná služba v Říčanech má k dispozici dva nové záchranné vozy. Přímo na Říčanském náměstí tyto žluté sanitky s tradiční šachovnicí předala záchranářům středočeská hejtmanka.

"Budou sloužit na stanovišti v Říčanech, proto je předáváme tady. Aby občané věděli, jaká nová technika se bude o jejich zdraví starat. Chtěl bych i poděkovat Středočeskému kraji, protože pro nás ty sanity jsou velmi potřebná záležitost. Ve středních Čechách najezdíme až 5 milionů kilometrů ročně. Je to obrovská nálož kilometrů, takže ty auta jsou ojeté poměrně rychle, ač vypadají třeba i zachovale," říká náměstek pro léčebně preventivní péči, ZZS SČK, Viktor Rybáček.

"Toto jsou první ze sanitek, dalších pět pak budeme předávat v regionu," komentuje hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

A to sice v Českém Brodě, Vranově, Lysé nad Labem a dvě nové sanitky poputují do Vlašimi. Středočeský kraj už teď plánuje nákup dalších sanitních vozů.

"Jsme na radě schválili výběrové řízení na dodávku dalších deseti sanitních vozů. Protože záchrana má hodně vozů a má hodně najeto. A je potřeba tyto vozy obnovovat, aby nejen pacienti, ale i posádka byli v maximálním komfortu a bezpečí," říká hejtmanka.

 "Vozový park je potřeba obnovovat každoročně, každý rok pár kousků, protože máme 80 vozů v provozu. Takže ty auta je potřeba průběžně odbavovat," dodává dodává Rybáček.

Průměrně sanitní vůz středočeské záchranky najede za rok 70 000 km a životnost vozidel v tzv. ostrém provozu je zhruba 400 000 najetých kilometrů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu