• Načítám...
>

Hejtmanka bilancovala práci úřadu

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová bilancovala práci kraje za uplynulé 4 roky. Co je podle ní největším úspěchem a na čem je potřeba ještě zapracovat?

Reklama

Transparentnost krajského úřadu nebo participativní rozpočet. Tyto dva body jsou podle středočeské hejtmanky největším úspěchem kraje za dobu jejího funkčního období. Za zmínku ale rozhodně stojí i práce na opravách komunikací.

"Opravilo se skoro dva tisíce kilometrů, z celkového počtu zhruba osmi tisíc šest set  silnic, v kategorii dvojek a trojek. Když to přepočtu takovým způsobem, aby to bylo pro lidi atraktivnější a představili si to, tak denně velkoplošně opravíme dva kilometry silnic. Slovo velkoplošně znamená, že na starém tělese postavíme v podstatě novou silnici. A také opravíme mezi jeden a půl až dva mosty či mostky každý pracovní týden. Úspěchů je v tomto ohledu hodně. Odvedli jsme kus obrovské práce," připomněla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Za úspěch považuje středočeská hejtmanka také zajištění financování projektů z Evropské investiční banky.

"Díky tomu můžeme i v této ekonomicky složitější době investovat do zdravotnictví, sociální oblasti, životního prostředí, dopravy. To jsou čísla, která se nedají oddiskutovat. I když se tady tomu opozice trošku vysmívala. Chápu, že se to špatně poslouchá, ale výsledky jsou jasné. Ale neříkám, že je vše hotovo," konstatovala Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Stále například chybí opravit 6000 km silnic a vystavět obchvaty měst i obcí. Resty jsou i v dalších oblastech. 

"Chybí nám dokončit restrukturalizaci školství. Napojení škol a jejich absolventů na trh práce. Těch věcí, které jsou rozdělány, je mnoho. Neznamená to, že jsme za čtyři roky kraj zachránili, ale každopádně jsme s ním pohnuli. Udělali jsme minimálně dva nebo tři kroky dopředu a určitě patří k jednomu z nejúspěšnějších krajů," dodala  Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Úspěchy kraj slavil také například v oblasti inovací, a to zejména díky práci Středočeského inovačního centra.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu