• Načítám...
>

Výstavba vodovodu u D3 se opozdí

Sledujeme vývoj situace kolem plánované výstavby vodovodního přivaděče do Středočeského kraje. Jeho výstavba je plánována současně s výstavbou úseku dálnice D3. Podle nového vedení kraje se ale proces opět o něco zpozdí. Plánovaný začátek stavby v roce 2024 tak zřejmě nebude reálný.

Reklama

Nový vodovodní přivaděč, který by se měl začít budovat současně s výstavbou úseku dálnice D3, by v budoucnu umožnil připojení až dvaceti tisícům Středočechů. Tento projekt podporuje i nové vedení kraje. Vládnoucí koalice bude v tomto projektu pokračovat.

"Byla schválena aktualizace zásad územního rozvoje zastupitelstvem, nyní byla podepsána smlouva se zpracovatelem. Mělo by to být dokončeno v létě nebo na podzim a projednáno ve veřejném projednání a pak by to mělo schvalovat zastupitelstvo. Také bychom měli mít návrh dokumentace pro územní rozhodnutí a potom, co bude ustaven budoucí investor, tak by se to projednávalo s vlastníky," řekla Jana Skopalíková, radní Stč. kraje. 

Výstavba, která je závislá na začátku budování dálničního úseku, ale z důvodu příprav projektu podle vedení kraje pravděpodobně nestihne odstartovat, jak bylo plánováno. Práce tak v roce 2024 zřejmě nezačnou. Středočeský kraj má rozjeté i další projekty týkající se hospodaření s vodou. 

"Máme tu vlastně dva směry. Jeden je ta pitná voda, jako je propojování vodárenských soustav a ten druhý je zadržování vody v krajině. Přesně jako sázení stromů, kde je na to i fond pro obce, dary obcím pro sázení stromů a nebo zelené střechy. Tam bych byla ráda, kdyby se nám povedlo například na krajských nemovitostech nějaké zelené střechy vytvořit," řekla Jana Skopalíková. 

Obce si tedy budou moci od kraje zažádat o příspěvek ve výši 1 500 korun za jeden vysazený strom. Objem peněz se pak ze státních zdrojů vyplácí na základě počtu nově vysazených dřevin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu