• Načítám...
>

Kongresové centrum GASK nabídne bohatý program

Galerie Středočeského kraje má nové kongresové centrum. Nová hala za více než třicet milionů korun byla zkolaudována v dubnu, jak bylo původně v plánu. Zatím se v ní ale nemohou konat akce, k jejichž účelům bude hala sloužit, v prostoru tedy funguje očkovací centrum. Později by se v hale měly konat koncerty, přednášky, sympozia, kongresy, ale také soukromé akce.

Reklama

Galerie Středočeského kraje otevřela nové kongresové centrum. V těchto dnech slouží nová hala za více než třicet milionů korun jako velkokapacitní centrum, protože pandemické podmínky zatím neumožňují jeho kulturní a společenské využití. Po pandemii by mohlo pomoci turismu na Kutnohorsku. Jaký tedy bude jeho smysl?

„Samozřejmě rozšířit možnosti té galerie, o pořádání těch akcí, uměleckých sympozií a tak podobně. Ale také podpořit rozvoj turistického ruchu v Kutné Hoře, která má problém v tom, že tam má nízký počet přenocování díky své blízkosti Praze. Takto by se to mohlo zlepšit a mít pozitivní dopad na ekonomiku Kutné Hory,“ říká radní Středočeského kraje, Václav Švenda.

V tuto chvíli jsou interiéry Galerie Středočeského kraje lidem uzavřeny. Mohou ale navštívit rozsáhlé prostory zahrad, kde se mohou projít a prohlédnout si také rozmístěné sochy. Vedení galerie má ale program připraven, s některými akcemi už počítá letos v létě.

„Já věřím, že budou v létě probíhat koncerty. Myslím si, že je u nás naplánovaný koncert Čechomoru a určitě u nás bude probíhat náš kulturní gaskový koncert, který se jmenuje A Day of Sound v režii s Pavlem Klusákem. Takže ty programy, i Muzejní noc, vše je u nás připraveno a jen to posouváme a až bude nařízení uvolněno, tak naše programy spustíme a pro ty koncerty využijeme tuto halu,“ říká Jana Šorfová, ředitelka Galerie Středočeského kraje.

Nové kongresové centrum bude sloužit také jako místo pro doprovodné programy k výstavám, sloužit bude ale také k soukromým akcím. Galerie pracuje také na novém vzhledu webových stránek a až to bude možné, milovníkům kávy nabídne také novou kavárnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu