• Načítám...
>

V kolínské nemocnici začala oprava pavilonu očního oddělení

V kolínské nemocnici odstartovala rekonstrukce pavilonu E, kde sídlila oční klinika. Ta je teď rozmístěna na několika místech nemocnice. Předpokládaná investice včetně technologie je 146,5 milionu korun.

Reklama

V kolínské nemocnici začala oprava pavilonu E, kde se nachází oční oddělení. Modernizace budovy, která byla postavena před druhou světovou válkou, teď potrvá zhruba rok.

,,Ten pavilon bude nový úplně celý, je postaven v roce 1933, to znamená, že je devadesát let starý, čili je naprosto neodpovídající standardům a hygienickým podmínkám dnešní doby," řekl Petr Chudomel, ředitel Oblastní nemocnice Kolín.

Budova pavilonu prošla opravou naposledy před padesáti lety. Rozsáhlá rekonstrukce by teď měla přispět také k modernizaci oční kliniky.

,,Ten obor očního lékařství se od té doby dramaticky vyvinul. To bude rozšíření toho oboru, budeme mít dva operační sály moderně vybavené, takže víc možností operací," doplnil Pavel Rezek, primář Očního oddělení, Oblastní nemocnice Kolín.

Předpokládaná investice včetně technologie je 146,5 milionu korun, z toho 128,5 milionu uhradí Středočeský kraj z úvěru Evropské investiční banky.

,,Přičemž 100 milionů korun je na stavební část a těch zbývajících 30 až 40 milionů je vlastně na vybavení. Financováno je to z dotace Středočeského kraje z úvěru Evropské investiční banky, takže kraj si půjčoval peníze na tuto akci nebo více méně na více akcí ve zdravotnictví a já jsem rád, že pokračujeme modernizací objektů středočeských nemocnic," sdělil Pavel Pavlík (ODS), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Oční oddělení bude po dobu oprav dočasně poskytovat péči na jiných místech. Dětská ambulance je přemístěna na polikliniku, další poradny jsou v pavilonu R, v prostorách, kde se nacházela magnetická rezonance. Oční operace pak budou zdravotníci zhruba rok provádět na pracovišti v Kutné Hoře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu