• Načítám...
>

Středočeši uvítali hosty z Německa

Středočeský kraj uvítal delegaci z Německa. Zástupci spolkové země Porýní-Falc přijeli konzultovat s vedením kraje regionální rozvoj. Tématem dvoudenního pobytu byl hlavně turismus, který chce kraj rozvíjet a to zejména v rámci Labsko-vltavské vodní cesty, jejíž část si hosté prohlédli během plavby lodí.

Reklama

Středočeský kraj přivítal významné hosty z Německa. Na dvoudenní návštěvu přijela delegace ze spolkové země Porýní-Falc, aby se zástupci kraje prodiskutovali např. možnosti rozvoje turismu. V rámci pobytu pro ně byla připravena třeba plavba lodí. Během ní si prohlédli část Labsko-vltavské vodní cesty.

"Dnešní plavba s německou delegací byla z Nelahozevsi do Miřejovic a zpět," řekl Jiří Belinger, předseda správní rady Vodní cesty na Labi.

Spolková země Porýní-Falc má s turismem na řekách bohaté zkušenosti. Právě ty mohli hosté zástupcům kraje poskytnout. Podle nich je ve Středočeském kraji a v Labsko-vltavské vodní cestě velký potenciál.

"Je to region s krásnou krajinou, přátelskými lidmi, hospodářsky prosperující. Je to pro nás důvod k intenzivnějším kontaktům," řekl Hendrik Hering, prezident zemského sněmu Porýní-Falc.

"Rozvoj turismu v okolí vodní cesty je krok správným směrem. Už během plavby jsem v duchu uvažovala, kde všude by tady v okolí řeky byla krásná např. cyklotrasa vedoucí kolem," řekla Astrid Schmitt, místopředsedkyně zemského sněmu Porýní-Falc.

"Je tady spolupráce v rámci Labské stezky, proto dnes ten výlet lodí, proto tento program, abychom tu spolupráci navázali," řekl Martin Draxler.

Řeka je společné téma obou regionů a právě v rozvoji turistiky ale i cestovního ruchu obecně mají v plánu oba regiony v budoucnu spolupracovat. Jedním z projektů je např. plánované propojení obou zemí vodní cestou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu