• Načítám...
>

U svatého Josefa proběhly Kostelní slavnosti

  • 23. února 2024,
  • 8:27,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 1 zahájila letošní Kostelní slavnosti prvním koncertem v kostele u svatého Josefa na náměstí Republiky. Návštěvníci se mohli opět těšit na českou sopranistku Markétu Fassati, která pro ně tentokrát připravila řadu skladeb, které cílily na aktuální postní období. Koncert nesl název Ave Maria a jediné místečko v kostele nezůstalo prázdné. Akci opět podpořila městská část Praha 1, která počítá i s dalšími koncerty. Už 25. dubna proběhnou Kostelní slavnosti na Malé Straně v kostele u svatého Tomáše a zazní tam výhradně česká hudba i s kytarovým doprovodem.

Reklama

V kostele u svatého Josefa na náměstí Republiky v městské části Praha 1 proběhly Kostelní slavnosti. Vyprodaný kostel se mohl těšit z árií v podání české sopranistky Markéty Fassati.

„Dnešní koncert jsme nazvali Ave Maria, dokonce po mé levici je nádherný oltář, který se věnuje mariánské tematice a program jsme vybírali tak, abychom samozřejmě ctili dobu, ve které se koncert koná, a to je doba postní,“ vysvětluje zpěvačka Markéta Fassati.

Celá akce by se neobešla bez tradiční podpory městské části Praha 1.

„Doufám, že to bude chvíle krásné hudby, krásného setkání, protože Kostelní slavnosti už jsou v podstatě taková tradiční záležitost u nás v městské části, našla si své posluchače a já doufám, že ani dneska nebudou zklamáni,“ věří starostka městské části Praha 1 Terezie Radoměřská (TOP 09).

Cílem Kostelních slavností je naučit lidi objevovat netradiční místa, přičemž objevování je zároveň spojeno s poslechem vážné hudby. A podle pozitivních ohlasů návštěvníků koncertů se to daří na výbornou.

„Chceme posluchačům ukázat nová místa, kde možná ještě nebyli a když mi tak chodí různé děkovné e-maily, tak je z toho znát, že jsme opravdu mnoho posluchačů dostali do kostelů, kdy lidé chodili jenom kolem, viděli, že je tam nějaká pěkná zeď, možná slyšeli zvony nebo viděli věž, ale možná se ostýchali jít dovnitř a pak zjistili, že je to vlastně krása tam jít,“ uzavírá sopranistka Markéta Fassati.

Koncertem v kostele u svatého Josefa ale Koncertní slavnosti na Praze 1 pro letošek rozhodně nekončí a konat se budou každý druhý měsíc. Nejbližší budou ve čtvrtek 25. dubna, tentokrát na Malé Straně v kostele u svatého Tomáše, celý koncert bude věnován výhradně české hudbě a zpěvačku Markétu Fassati tam budou doprovázet dva kytaristé. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu