• Načítám...
>

Koupaliště Džbán obsadili dinosauři

  • 26. dubna 2024,
  • 21:39,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

V areálu koupaliště Džbán v městské části Praha 6 se otevřel Dino Live Praha, který zve návštěvníky do říše dinosaurů. Tito ještěři, kteří žili před mnoha miliony let, nás nepřestávají fascinovat. Díky věrohodným maketám mají návštěvníci možnost se s těmito tvory blíže seznámit a dozvědět se o tom, jak kdysi žili. Díky tomu, že se hýbou a vydávají zvuky, tak také nahání patřičnou hrůzu a respekt. Celá expozice měří 1,5 kilometru a zajímavá je naučná stezka, která je plná zábavy a poučení. Dinosaury můžete u Džbánu vidět až do konce září, pak se vrátí opět další rok na jaře.

Reklama

Jako ve slavném filmu Stevena Spielberga Jurský park si musí připadat návštěvníci nově otevřeného parku Dino Live Praha v areálu koupaliště Džbán v městské části Praha 6. Čekají tam na ně desítky pohyblivých dinosaurů takřka v životní velikosti. Na rozdíl od jiných parků tohoto typu je tento čistě venkovní a lidé si návštěvu mohou zpříjemnit procházkou.

"Máme zde přes 70 pohyblivých exemplářů dinosaurů a mnoho dalších dinosauřích aktivit, které jsou pro návštěvníky k dispozici," řekl Matyáš Jirka - provozovatel Dino Live Praha.

U všech dinosaurů jsou detailní popisky, ze kterých můžete vyčíst, jak před mnoha desítkami milionů let žili a jak vypadali. Těm současným umělým se v parku daří dobře, i když vyžadují poměrně dost péče.

"Žádný dinosaurus se nám nerozbil, ale je to samozřejmě vázáno s pravidelným servisem a ta instalace jako taková zabrala přes měsíc, měsíc a půl, abychom všechny dinosaury dali dohromady a abychom zajistili i ten finální efekt, jaký to má v tuto chvíli," řekl Matyáš Jirka - provozovatel Dino Live Praha.

Veškeré plány a přípravy přitom zabraly dlouhý rok a půl, ale výsledek stál rozhodně za to! Pro děti je pak přichystán i speciální obchod s nejrůznějšími dinosauřími hračkami. 

"Budeme zde mít spoustu typů hraček, vše s dino tématikou od maličkostí až po větší stavebnice a takové věci," řekl Matyáš Jirka - provozovatel Dino Live Praha.

Park je určený dospělým i dětem. A právě pro ty nejmenší mají rovněž připravený zajímavý program, a to v průběhu celé sezony, většinou přes víkendy. Jakmile navíc dokončíte dinosauří stezku, tak na ni navazuje naučná stezka.

"Která se skládá z 20 velkých cedulí, většina z nich je interaktivní, která vás provádí od druhohor až po současnost," řekl Matyáš Jirka - provozovatel Dino Live Praha.

Na délku má přes kilometr a půl a když si to chcete pořádně užít, počítejte zhruba s hodinou a půl času. Dino Live Praha se otevřel teprve začátkem dubna, ale už teď je o jeho návštěvu mezi lidmi velký zájem.

"Zájem je tak akorát v tuto chvíli, jsme rádi, že naši zákazníci nebo lidi, co nás navštívili, jsou zatím maximálně spokojení a slyšíme jen samou chválu, z čehož máme hroznou radost a očekáváme, že s lepším počasím se i zvýší počty lidí," řekl Matyáš Jirka - provozovatel Dino Live Praha.

Vedle naučné stezky jsou velkým lákadlem pro rodiny s dětmi také hřiště a nejrůznější herní prvky, kterých je v parku více než dostatek.

"V parku máme tři velká dětská hřiště a tři veliké nafukovací skákací hrady. Spoustu pískovišť, dále připravujeme dinosauří atrakce pro děti," řekl Matyáš Jirka - provozovatel Dino Live Praha.

Dino Live Praha je pro veřejnost přístupný vždy od měsíce dubna až do konce září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu