• Načítám...
>

Studenti v Praze 1 odstartovali svůj měsíc oslav

  • 29. března 2024,
  • 13:39,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

V centru Prahy stojí májka. Postavili ji studenti středních a vysokých škol. Odstartovali tak každoroční oslavy, které vyvrcholí open air akcí na letišti v pražských Letňanech. Májka stojí na prostranství před radnicí městské části Praha 1, která k tomu dala souhlas.

Reklama

V Praze 1 bylo veselo. Studenti středních a vysokých škol tady odstartovali svůj měsíc oslav. Začal jim studentský Majáles. U té příležitosti se sešli před radnicí Prahy 1. Na nároží ulic Vodičkova a Jungmannova se pustili do stavění Májky. Stavba už tradičně období studentského veselí zahajuje.

„Tady začíná vlastně ta oslava studentského života. Postaví se studentská Májka, kde se na tom studenti podílejí, poznají se mezi sebou. Je to potom takhle hezké a zdobí to tady to místo před radnicí Prahy 1. V podstatě Majáles jako takový vznikl tak, že to je oslava studentského života a my tady tím se snažíme tohle připomínat,“ říká Šimon Vlásenko, koordinátor studentských aktivit z Pražského Majálesu.

Městská část Praha 1 studentům na prostranství před radnicí umožnila sraz už minulý rok. Zdá se, že se tady rýsuje tradice. Starostka městské části Terezie Radoměřská přišla studentům popřát a pozdravit je. 

,,Toto konkrétně je taková třešnička na dortu toho, kdy přímo před naší radnicí dáváme prostor, aby se tady setkali a aby tady odstartovali tu soutěž jednotlivých klubů, jednotlivých družin adeptů na krále Majálesu," říká starostka Městské části Praha 1, Terezie Radoměřská (TOP 09).

„A co byste popřála studentům v dnešní době?"

„Nadhled, pevnou víru v budoucnost a odvahu,“ odpovídá starostka.

„Já bych jim popřál jednu věc. Až jednou v budoucnu si budou myslet, že padli na dno, tak aby se nevzdávali a aby mysleli na to, aby se nedostali do propasti. Přeji jim hodně štěstí a aby měli neustále úsměv na tváři," řekl místostarosta Prahy 1 David Bodeček (BEZPP). 

Měsíc studentské radosti pak jako každý rok vyvrcholí velkou party na letišti v pražských Letňanech, kde si přijdou studenti užít vrchol pod širým nebem. Letos na ně opět čeká nadupaný program plný hudebních hvězd.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu