• Načítám...
>

Praha 11 uspořádá další ročník soutěže Zlatý klíč

  • 11. března 2024,
  • 10:55,
  • PRAHA 11,
  • Ondřej Švec

Již popatnácté proběhne v městské části Praha 11 tradiční literární soutěž amatérských talentů s názvem Zlatý Klíč. Mladí autoři mohou do 30. června zasílat svá díla v rozsahu tří normostran na adresu zlatyklic@praha11.cz. Žánrové rozpětí je přitom pestré a nemusí se v něm nikterak omezovat. Jednou z mála podmínek je, aby jejich text nějakým způsobem odkazoval k městské části. Slavnostní vyhlášení a předání ocenění těm nejlepším proběhne na zářiových Dnech Prahy 11 v Chodovské tvrzi.

Reklama

Městská část Praha 11 vypisuje další, v pořadí už 15. ročník oblíbené literární soutěže amatérských autorů s názvem Zlatý Klíč. 

"Ta soutěž má dvě věkové kategorie, do 15 let a nad 15 let. Je zaměřena na Jižní Město jako takové. Celkově mohou ti respondenti psát nejrůznější typy příběhů, povídek, různé typy žánrů, od hororu přes fantazii a klasické novely, ale je to soutěž amatérská," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Literární díla pak bude posuzovat porota, která je složená z odborníků a z kulturní komise městské části Praha 11. Příspěvky vyhodnotí, sestaví pořadí a nejúspěšnější autory pak slavnostně ocení na zářiových Dnech Prahy 11. Předávání proběhne na Chodovské tvrzi. 

"Ti, kteří jsou úspěšní, dostanou primárně poukázky do knihkupectví nebo na nákup knih, protože jsme literární soutěž a pak několik drobnějších dárků a samozřejmě i diplom," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Za těch 15 let, co se Zlatý klíč koná, se určitě najde celá řada zajímavých děl, která stojí za připomenutí. 

"Já jsem byla až u toho loňského 14. ročníku a tam mohu říci, že byly skvělé věci, v kategorii do 15 let to byla Tereza Luxová, která měla povídku o milíčovské víle Milence, v té starší kategorii nad 15 let byly dvě vítězné práce," řekla Zuzana Böhmová (Piráti) - místostarostka MČ Praha 11.

Zájemci musí svá díla pro účast v tradiční jihoměstské soutěži Zlatý klíč zaslat v rozsahu tři normostrany, a to do 30. června na e-mailovou adresu zlatyklic@praha11.cz. A kdo ví, třeba se právě na ně usměje štěstí a i díky úspěchu v soutěži se z nich třeba jednou stanou profesionální a uznávaní spisovatelé. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu