• Načítám...
>

Praha 13 ocenila učitele základních i mateřských škol

  • 27. března 2024,
  • 12:06,
  • PRAHA 13,
  • Jan Varga

V Praze 13 opět v rámci Dne učitelů rozdali ocenění. Převzali si ho ti nejlepší učitelé, které navrhlo vedení místních základních a mateřských škol. Plaketu a poděkování si vyslechli od starosty Davida Vodrážky. Letos si pro cenu přišlo čtyřicet dva pedagogů.

Reklama

V Praze 13 opět ocenili své učitele. Ocenění, které navrhli ředitelé škol, si slavnostně převzali z rukou vedení městské části. Letos si ceny převzalo celkem čtyřicet dva pedagogů základních i mateřských škol včetně Domu dětí a mládeže Stodůlky. Poblahopřál jim starosta David Vodrážka.

"Já jsem rád, že víceméně je těch oceněných stále více, protože asi dobře ředitelé vědí, že si to ti pedagogové a učitelé zaslouží a pro mě je čest se s nimi tady potkat a říci jim, že si jejich práce vážíme a že radnice je tady i od toho, aby kdyby byl nějaký problém, aby se na nás vždy s důvěrou obrátili," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Praha 13 si podle starosty dlouhodobě hlídá demografickou křivku. Zatím tak není problém všechny děti umístit do mateřských a základních škol, i když to někdy nejde podle toho, jakou školu si vyberou rodiče. S rozšiřováním kapacit Třináctka pokračuje i tento rok.

"Letos budeme přistavovat dalších 6 tříd u jedné základní školy, budeme opravovat a revitalizovat novou mateřskou školu, kterou chceme, aby byla určena pro hendikepované děti, protože máme celou řadu postižených malých dětí a rodiče si přeci jen také potřebují odpočinout. Intenzivně předpřipravujeme výstavbu mateřské školy na Západním Městě u stanice metra Stodůlky a zároveň se maluje nová základní škola, také na Západním Městě. Čili nechceme zaspat," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Podle místostarostky Marcely Plesníkové by si ocenění zasloužili téměř všichni učitelé. Profese totiž neustále prochází změnami a klade na učitele stále větší nároky.

"Profese pedagoga není nic lehkého, protože před nimi stojí celá řada výzev, ať jsou to samotní žáci, neustále se navyšující administrativa a můžeme říci, že i pořád měnící se systém vzdělávání. Není to jen o tom, že jim dnes předáme nějaká ocenění, ono je to i o tom, jak se městská část stará o své školy, jestli rozvíjí kapacity, dbá o nějaké nadstandardní vybavení, ale hlavně dbá i o spokojenost jak žáků, tak i pedagogů," řekla Marcela Plesníková (ANO), místostarostka MČ Praha 13.

Harmonogram rekonstrukcí, přístaveb a rozšiřování kapacit mají na Třináctce naplánovaný až do roku 2030. Městská část Praha 13 je zřizovatelem deseti základních a dva a dvaceti mateřských škol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu