• Načítám...
>

V Kyjích proběhl další ročník oblíbeného masopustu

  • 25. února 2024,
  • 23:22,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

V městské části Praha 14 proběhl další ročník oblíbeného masopustu. Konal se hned vedle Kulturního domu v Kyjích. Tam si mohly rodiny s dětmi užít pohádku, děti si nechaly namalovat na obličej masky a pak se vyrazilo na masopustní průvod. Po něm pak vesele probíhala zábava dál. Všude bylo plno stánků s dobrým jídlem a pitím a k tomu všemu navíc nádherně vyšlo počasí. Skoro jako by to vypadalo, že už tu máme jaro a ne teprve konec února.

Reklama

Únor bývá v celém Česku a Praha v tomto směru nemůže být výjimkou měsícem masopustů. Svým dílkem přispěla i městská část Praha 14, kde se pravidelně masopust koná v Kyjích a letos tomu nemohlo být jinak. Před kulturním domem se sešly stovky lidí, přičemž celá řada z nich měla tradiční masopustní masky.

"Tradičně mají nosiči kostýmů kostýmy své, někteří v nich vystupují tradičně, jako například vodník, medvěd," řekl Josef Kutmon (ODS) - radní MČ Praha 14.

Program byl opravdu nabitý a na své si přišli jak dospělí, tak děti. 

"Dnes nás čekají tradiční věci jako pochod s kobylou nebo za kobylou, je tady spousta masek, spousta lidí je v divadelním sále, dojdeme ke kyjskému kostelu do areálu bowlingu, tam bude připraveno občerstvení, jsou tady klobásy, langoše, spousta dobrot, většinou nezdravých, ale to tak nějak k masopustu patří, k tomu bowlingu bude svařené víno a další pochutiny," řekl Josef Kutmon (ODS) - radní MČ Praha 14.

Kyjský masopust je už tradiční akce, kterou tam městská část Praha 14 pořádá řadu let. Vždy je také hojně navštěvovaná. A možná i proto, že tady se to na rozdíl od některých jiných masopustů obešlo bez zabíjení, byť symbolického.

"My při tom masopustu nebudeme zabíjet kohouta ani žádnou z takovýchto drastických zábav pořádat nebudeme, ale to usmrcení toho zvířete mělo znamenat konec nějaké éry, něco skončilo a lidé by měli být znovu pospolití a to je v dnešní době to nejdůležitější. Bude to velmi těžké, ale ne nemožné," řekl Josef Kutmon (ODS) - radní MČ Praha 14.

Minimálně pro den masopustu se ale pospolitost a sjednocení podařilo. Lidé se dobře bavili a když tomu navíc skvěle vyšlo počasí, šlo o příjemně strávené nedělní odpoledne a podvečer. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu