• Načítám...
>

Klub 17 rozdal dětem vánoční dárky

  • 16. prosince 2021,
  • 10:41,
  • PRAHA 17,
  • Dagmar Kopečková

V Klubu 17 se rozdávaly vánoční dárky. Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež se nachází v Řepích a zaměřuje se na děti a mládež od 6 do 18 let, kterým nabízí širokou škálu aktivit. Dárky byly shromážděny díky sbírce Krabice od bot a připraveno jich bylo okolo 200.

Reklama

Duch Vánoc dorazil i do Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v Řepích, kde se rozdávaly krásné dárky. Zařízení, známé také jako Klub 17, nabízí pomoc a podporu v tíživých životních situacích pro děti a mládež od 6 do 18 let. Právě pro ně bylo zhruba 200 dárků primárně určeno.

"My jedeme asi čtvrtým rokem a vždy dostaneme od Ježíška dárečky, které potom tady předáváme dětem. My sami vůbec nevíme, co v nich je. Přišly z Diakonie Praha, kde jsme pro ně byli a dětem je rozdělujeme dle věkové kategorie," řekla Jana Štěpánková, vedoucí Klubu 17.

Vánoční dárky jsou shromažďovány v rámci sbírky s názvem Krabice od bot. Ta se konala od 22. 11. do 5. 12.

"Lidé z celé republiky vždy přinesou do určitých sběrných míst krabice, nikdo neví, co v nich je, akorát ti majitelé a pak je to jak pro nás, tak pro děti překvapení," řekla Jana Štěpánková, vedoucí Klubu 17.

Akci v zařízení každoročně doprovází i vánoční besídka. Stejně jako loni se však kvůli epidemiologické situaci nekonala a akce se přesunula do venkovních prostor. 

"Dnešní doba nám to nedovoluje, my sice máme děti do 12 let, že mohou dovnitř, ale děti od 12 výš nemohou a je jich málo očkovaných. My jsme se rozhodli, že se to udělá zase jako loňský rok venku," řekla Jana Štěpánková, vedoucí Klubu 17.

Klub 17 je u dětí a mládeže velmi oblíbený, poskytuje mimo jiné i poradenství, doučování či volnočasové aktivity. Určen je pro všechny, kdo mají volný čas a chtějí ho trávit bezpečně v příjemném prostředí. Nebo pro ty, kteří potřebují poradit či pomoci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu