• Načítám...
>

Letňany se dopravně chystají na květnové koncerty

  • 13. března 2024,
  • 9:22,
  • PRAHA 18,
  • Ondřej Švec

V květnu vystoupí na letňanském letišti německá kapela Rammstein, a to dokonce hned dvakrát! Další koncertní událostí bude vystoupení amerického zpěváka Bruce Springsteena a také tam proběhne Majáles. Tyto akce si vyžádají dopravní omezení, protože se očekává, že na ně dorazí desítky tisíc fanoušků. Při velkých koncertech budou opět hermeticky uzavřeny celé Letňany a vjezd bude povolen pouze na rezidenční karty. Koncert Rammsteinů bude náročný i v tom, že v tu dobu bude v Praze probíhat mistroství světa v ledním hokeji. Radnice proto žádá občany, aby raději využívali posílené spoje MHD.

Reklama

Na letňanském letišti se pravidelně pořádají největší koncerty v Česku. Nejinak tomu bude i letos, konkrétně už v květnu, kdy tam proběhnou hned tři velké koncerty. Konkrétně hned dvakrát vystoupí legendární německá formace Rammstein a americký zpěvák Bruce Springsteen. Vedle toho bude také Majáles. To si pochopitelně vyžádá dopravní omezení, se kterými musí nejen obyvatelé městské části počítat. 

„V tuto chvíli máme informaci, že tam dorazí zhruba 50 až 60 tisíc návštěvníků. Při těchto velkých koncertech budou hermeticky uzavřeny Letňany. To znamená páteřní silnice, kde bude povolen vjezd pouze na rezidenční neboli vjezdové karty. Pak bude menší akce Majáles, kdy Letňany budou zevnitř uzavřeny v rámci ulic, což se dělalo i minulý rok,“ přibližuje místostarosta městské části Praha 18 - Letňany Stanislav Nekolný (ANO).

V tomto roce v Letňanech přistoupí k tomu, co tam bylo běžné v minulých letech, kdy se kompletně uzavře perimetr celých Letňan z důvodu ochrany obyvatel městské části. Minulý rok to ale na popud Magistrátu hlavního města Prahy nebylo. Výsledkem bylo, že doprava v Letňanech naprosto zkolabovala. Radnice navíc využila možnosti rozšířeného parkování a vjezdové karty si bude navíc možné vyzvednout i v sobotu.

„My jsme vlastně udělali teď jako bonus pro občany to, že zde na radnici si je mohou vyzvednout v sobotu, a to 27. 4. a 11. 5. Jinak si je lidé mohou běžně na radnici vyzvednout v pracovní den a k tomu ještě si pro ně mohou přijít na detašované pracoviště do Křivoklátské ulice,“ doplňuje Stanislav Nekolný (ANO), místostarosta městské části Praha 18 - Letňany. 

Zejména koncert Rammsteinů bude dopravně mimořádně náročný, protože se bude křížit s mistrovstvím světa v ledním hokeji v pražské O2 areně. 

„My v tuto chvíli jednáme jak s policií, tak s dopravním podnikem, že budou znásobeny a zvýšeny autobusové spoje, dále také budou zvýšeny počty strážníků a nově budou ještě záchytná parkoviště na Zličíně, na Chodově a zde v Letňanech,“ uzavírá Stanislav Nekolný (ANO), místostarosta městské části Praha 18 - Letňany. 

Městská část proto vyzývá rezidenty, aby v těchto dopravně náročných dnech respektovali pravidla, jezdili co nejvíce MHD a byli shovívaví. Vjezdové karty si pak mohou vyzvednout fyzické osoby, které buď mají místo trvalého pobytu v městské části, vlastní tam nemovitost nebo bydlí v nájmu. Právnické nebo fyzické osoby ak mohou mít v městské části také sídlo nebo provozovnu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu