• Načítám...
>

Vedení Letňan ocenilo své učitele

  • 28. března 2024,
  • 14:03,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

V prostorách Základní školy Tupolebova v Letňanech se konala už tradiční oslava Dne učitelů. Slavnostního setkání se účastnilo několik desítek pedagogů a učitelů.

Reklama

Přes 430 let uplynulo od narození učitele národů Jana Amose Komenského. 28. března, kdy přišel na svět, si tak nejen čeští kantoři připomínají jeho památku. A třeba v pražských Letňanech v tento den tradičně oceňují své pedagogy.

,,Je to svátek učitelů a my jsme chtěli učitelům poděkovat, abychom jim řekli, že to nebereme jako samozřejmost, že vzdělávají děti a přišli jsme jim vlastně vyslovit naší podporu," řekl starosta Prahy 18, Zdeněk Kučera (ANO).

,,Ta doba je strašně dynamická, děti jsou pod strašným náporem médií, sociálních sítí a tak dále a samozřejmě pocházejí z různých sociálních prostředí a aby učitel zvládl ukorigovat takový tým 25 - 30 dětí je nesmírně složité a myslím si, že tu náročnou práci dělají skvěle," doplnil místostarosta Prahy 18, Ondřej Lněnička (ODS).

Poděkování za náročnou práci spolu s květinou předalo vedení radnice učitelům v prostorách Základní školy Tupolevova.

,,Takové ocenění, to je krásné, že si tady na nás městská část vzpomněla. Souhlasím s tím, že to tady vedení města nemá jednoduché, je to náročná profese a že si našli ten čas, aby se za námi zastavili a popřáli nám, tak to velmi kvituji," řekl Zbyněk Lukáš, učitel matematiky a informatiky na ZŠ Tupolevova.

Vedení radnice pak ale myslí i na kuchařky, uklízečky a další nepedagogický personál škol.

,,Chtěla bych poděkovat i nepedagogům, protože i to jsou lidi, kteří utváří ten chod školy a vůbec to školství jako takové, určitě by se na ně nemělo zapomínat. Těch lidí je tady skutečně hodně a bez nich by ta škola vlastně nemohla fungovat," řekla vedoucí odboru školství MČ Praha 18, Marcela Horešovská.

Náklady právě například na školníky, kuchařky nebo uklízečky totiž nedávno Ministerstvo školství přesunulo na zřizovatele, tedy obce, kraje a městské části. To se dotklo i Prahy 18, která proto požádala hlavní město o finanční podporu. Ani ta ale podle vedoucí Odboru školství pro Prahu 18 Marcely Horešové na kompletní náklady pro nepedagogy stačit nebude.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu