• Načítám...
>

Uhříněves zná vítěze výtvarné soutěže na PF 2023

  • 13. prosince 2022,
  • 8:46,
  • PRAHA 22,
  • Jaroslav Šetlík

Více než čtyřicet žáků místních základních škol se zapojilo do výtvarné soutěže o nejlepší návrh na PF 2023 městské části Praha 22. Autorkou vítězného návrhu se stala Daniela Neprašová. Ta spolu s dalšími pěti oceněnými získala od zástupců radnice dárek.

Reklama

Radnice pražské Uhříněvsi ocenila vítěze výtvarné soutěže o nejlepší návrh na PF 2023 městské části. Do soutěže se zapojilo více než čtyřicet žáků místních základních škol.

"Nápad na radnici vznikl tak, že se nám ta loňská PFka tak úplně nelíbila. Chtěli jsme si vytvořit nová, originální. Tak jsme společně s naším odborem na úřadě vymysleli soutěž pro základní školy a sešlo se nám asi čtyřicet naprosto nádherných děl a z toho byl poměrně problém vybrat těch šest oceněných," řekl Tomáš Kaněra (ANO), starosta MČ Praha 22.

"Nápad vznikl už někdy v září tohoto roku, vznikl v našem odboru kultury, kde máme velmi šikovnou výtvarně zaměřenou dámu, která s tímto nápadem nejen přišla, ale také si ho přes všechny prosadila," řekla Hana Vagenknechtová (DvacetDvojka a Svobodní), místostarostka MČ Praha 22.

Autorkou vítězného návrhu se stala žákyně 9.B Základní školy U Obory - Daniela Neprašová.

"Nebyl to první návrh, byl to druhý. První návrh byl se stánky a vypadal trošku jinak. Pak jsem ale uviděla nový betlém a hrozně se mi líbil, takže jsem si řekla, že to zakombinuji jinak, že tam dám i radnici a že tam přidám i sníh, aby to mělo takovou atmosféru. Chtěla jsem tam udělat vlastně to, co tam vždycky vidím, takže nějaké veselé rodiny a děti, jak si tam hrají a chtěla jsem to udělat tak, aby to dávalo takovou dobrou atmosféru," řekla Daniela Neprašová, autorka vítězného návrhu.

Pro autory šesti vítězných návrhů měla radnice připravené dárky. Ty předali zástupci městské části dětem přímo ve školách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu