• Načítám...
>

V Uhříněvsi proběhly po menší pauze další Dny zdraví

  • 13. října 2023,
  • 9:12,
  • PRAHA 22,
  • Monika Rusová

Radnice Prahy 22 uspořádala po covidové přestávce další Dny zdraví. Během těchto dnů se naučí děti několik užitečných dovedností, jako například poskytnutí první pomoci a senioři si vyzkouší nejnovější zdravotní pomůcky.

Reklama

Jaké služby nejsou v Praze 22 přímo dostupné, bylo možné poznat na dvoudenní akci Dny zdraví a rovných příležitostí Aleše Bendy, kterou pořádala radnice v prostorách Divadla U22. Mnoho užitečných informací se tu dozvěděli především děti a senioři.

"Každá ta aktivita je zaměřena na jiný věk, teď tu máme asistenční psy, protože víme, že malé děti je mají rády, tak máme třetí a čtvrté třídy na krizové situace a na poskytování první pomoci jsme pozvali děti pátých a šestých tříd a na promítání filmu V síti, což je o bezpečí na internetu, jsme povolali sedmé, osmé a deváté," řekla Zdeňka Žaludová, vedoucí sociálního odboru MČ Praha 22.

"Ten film V síti je samozřejmě i pro seniory, protože i senioři jsou ohroženi onlinovým prostředím," řekl Tomáš Kaněra (ANO), starosta MČ Praha 22.

Akce nebyla pouze o poslouchání, ale i o testování a zkoušení. Pro starší ročníky tu byly vozíky, chodítka, SOS tlačítka a pro ty mladší především dovednosti, které mohou zachránit život.

"Jsou tam pomůcky, mohou si vyzkoušet dýchání z úst do úst, masáž srdce a podobné věci," řekl Tomáš Kaněra (ANO), starosta MČ Praha 22.

"Aby věděli, jak se řeší krizová situace, aby uměli poskytnout neodkladnou první pomoc," řekla Zdeňka Žaludová, vedoucí sociálního odboru MČ Praha 22.

Tato událost není žádnou novinkou a pořádá se už od roku 2013.

"Po covidu poprvé je to tradice, kterou tady zavedl dřívější radní pro zdravotní věci a sociální věci Aleš Benda, který bohužel loni odešel a proto jsme i Dny zdraví pojmenovali po něm na jeho počest," řekl Tomáš Kaněra (ANO), starosta MČ Praha 22.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu