• Načítám...
>

Začala 15. sezóna Trhů na Kulaťáku

  • 3. března 2024,
  • 17:18,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

Dejvické trhy na Kulaťáku v roce 2010 odstartovaly boom novodobých tržišť po českých městech. Letos oslaví 15. sezonu. Organizátoři se zaměří zejména na sezónní akce, rozšíření cateringu i oddychové zóny. Návštěvníci budou mít možnost nakupovat každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Reklama

Trhy na Kulaťáku patří k největším farmářským trhům v České republice. Na Vítězném náměstí fungují již 15 let a staly se vyhlášenými i za hranicemi městské části Praha 6. Snahou pořadatelů je dát příležitost v první řadě českým prvovýrobcům a prvopěstitelům z celé republiky a vytvořit tak pro návštěvníky příjemné prostředí.

"My se normálně těšíme na tu první sobotu v březnu proto, že se otevírají farmářské trhy. A samozřejmě tady si dneska můžete nakoupit prakticky cokoliv, co vás napadne, jako z potravin, ale zároveň je to setkání lidí, kteří se tady potkávají každou sobotu. A to společenské setkání podle mě hraje možná o něco větší roli, než to, že si tady můžete koupit od šunky, různých zelenin, masa, všeho možného. Když se to tady otevíralo před 15 lety, tak tady všechno za dvě hodiny došlo, ale mezi tím organizátoři vybudovali to, co vidíte okolo sebe, to znamená jedno z nejpopulárnějších míst, co se trhů v České republice týče. Skvěle to funguje, jsme z toho šťastní a ostatní vidíte kolem sebe sami," řekl Jan Lacina (STAN), radní MČ Praha 6.

Zákazníci se mohou seznámit se svými prodejci i prostřednictvím krátkých videí na sociálních sítích, ze kterých je patrné, jak se potraviny vyrábí a jaká je jejich cesta na stánek trhu.

"My dáváme větší prostor tady lokálnosti z Prahy 6. Určitě vždycky začleňujeme novinky, takže jdeme po nových věcech. Letos se určitě můžeme připravit na to, že už začíná zelenina, máme tady zeleninu z Roudnicka, z Polabí a tak dále. Takže určitě tady je spousta novinek," řekl Miroslav Dušek, místopředseda sdružení Farmářské trhy.

"Spolupráce s Prahou 6 je výborná, tahle městská část je vlastně výjimečná i tím, že tady sídlí většina ambasád a my vlastně v rámci trhů děláme jednou za rok speciální akci Festival ambasád, které se zúčastňuje přes 55 zemí," řekl Pavel Šťastný, předseda sdružení Farmářské trhy.

"Já mám úplně nejradši, když obě moje děti jdou se mnou, já je takhle vezmu - jedno za pravé rameno a druhé za levé rameno a jdeme sem spolu a potkáme tady kamarády a s nimi si vyprávíme, co se nám v tom týdnu stalo nového, to je pro mě vlastně nejzajímavější. A samozřejmě si dáme něco dobrého k jídlu, vezmeme si většinou velkou kytku do vázy, abychom měli doma hezky a samozřejmě také nějaké potraviny, zeleninu, občas nějaké maso, tak normálka," řekl Jan Lacina (STAN), radní MČ Praha 6.

Trhy na Kulaťáku probíhají každou sobotu od začátku března až do prosince, kdy na ně plynule navážou trhy adventní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu