• Načítám...
>

Praha 6 rozdala ocenění Vynikajícím učitelům

  • 28. března 2024,
  • 13:01,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Ocenění Vynikající učitel uděluje městská část Praha 6 už od roku 2005. A tak ani letos nechyběla slavnostní ceremonie v prostorách historické budovy Villy Pellé.

Reklama

Reprezentativní prostory galerie Villa Pellé v Praze 6 hostily 19. ročník ankety Vynikající učitel městské části. Radnice oceňovala především pracovní nasazení kantorů, ale i tvorbu výukových a mimoškolních aktivit pro děti.

,,Učitelské povolání vnímám jako velice náročné a málo oceňované ve společnosti a proto vnímám jako naprosto zásadní, aby zřizovatel ocenil vynikající učitelky, vynikající učitele, aby se jim skutečně dostalo toho uznání a aby získali nový elán a nadšení do dalšího fungování v rámci šestkových škol," řekla místostarostka MČ Praha 6, Mariana Čapková (Praha 6 Sobě).

V anketách vedení městské části dosud ocenilo více než 150 učitelek a učitelů. Letos k nim přibylo dalších sedm vyučujících včetně Vladimíry Vedralové, učitelky z Mateřské školy Libocká.

,,Bylo to pro mě obrovské překvapení, milé překvapení, ale musím říct, upřímně, že za ocenění mě jako jednotlivce stojí obrovský kus práce všech mých kolegyň: učitelek, pedagogických asistentek, našich kuchařek i nepedagogického personálu. Bez jejich spolupráce a atmosféry, kterou vytváří u nás ve školce, bych tady jako jedinec nemohla stát," popsala oceněná učitelka z mateřské školy Libocká, Vladimíra Vedralová.

Vítěze ve třech kategoriích vybírala porota jmenovaná z řad členů Rady městské části Prahy 6 a Výboru pro výchovu a vzdělávání.

,,Dostáváme od ředitelů škol takové nominační dopisy a na základě těch následně porota vybírá nejlepší nominanty a z těch následně vybíráme těch finálních sedm v rámci jejich profese, v rámci délky jejich fungování i nadstandardních aktivit, které provádějí nad rámec toho běžného fungování ve škole," doplnila Čapková.

Předávání cen každoročně podporuje Nadace The Kellner Family Foundation, kterou v roce 2009 založili manželé Kellnerovi.

,,Naším mottem je Měníme společnost k lepšímu kvalitním vzděláváním a protože nadace sídlí na Praze 6, považujeme za přirozené podporovat tenhle projekt, protože je to nějaké spoluvytváření komunity a má pozitivní vliv na to, kde se pohybujeme," řekla Tereza Bůžková, ředitelka Nadace The Kellner Family Foundation.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu