• Načítám...
>

Farnost v Kolodějích podporuje společenský život

Už tři roky má farnost v kolodějích svého faráře Ondřeje Salveta. Za tu dobu se farnost stala nedílnou součástí společenského dění v obci. Na jednu stranu pomáhá potřebným, ale také se stará o děti, pro které například organizuje letní tábory.

Reklama

Ondřej Salvet přišel do Koloděj před třemi roky. Ve srovnání se svými předchozími působišti našel místo, které ho oslovilo na první pohled.

“Jsem spatřil farnost, která byla velice aktivní, poznal jsem se tady se spoustou zajímavých lidí. Měl jsem dojem, že jsem přišel do kolektivu, který očekává mou přítomnost, a který zase naopak nabízí spoustu možností, které bylo možno využít”. Ondřej Salvet, farář.

Z titulu církevního představitele se snaží svoje síly napřít především k podpoře tam, kde je třeba. Nechybí ani vzdělávání.

“Snažíme se využít především pomoci lidem, aby se navzájem více poznali a více se podporovali v dobrém způsobu života, to znamená, aby rodiny drželi pohromadě, abychom věnovali pozornost lidem, kteří jsou nějakým způsobem osamocení nebo handicapovaní. Pořádáme setkání pro matky s dětmi, pořádáme různé vzdělávací schůzky, které mají taky duchovní charakter”. Ondřej Salvet, farář.

Výrazným způsobem se farnost snaží podporovat děti.

“Připravujeme také každým rokem letní tábor pro děti z naší farnosti a tak bych mohl ještě chvíli ve výčtu těch aktivit pokračovat. Sám jsem byl překvapený, kolik toho je”. Ondřej Salvet, farář.

Věc, ze které má farář opravdovou radost, je výuka katechismu, která je plně v režii fary a o kterou je podle jeho slov velký zájem. Karel Rychlý, televize Praha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu