• Načítám...
>

Vinoř dostala půjčku na dostavbu školy

24 milionů korun. To je částka kterou si půjčuje Městská část Praha - Vinoř od hlavního města Prahy. Radnice si vzala půjčku na deset let. Postavit chce na již vybudované šatny další dvě patra, která by sloužila k umístění pěti nových tříd, chodby, kabinetů a sociálního zázemí.

Reklama

Praha - Vinoř dostane od hlavního města Prahy půjčku ve výši 24 milionů korun s desetiletou splatností. Peníze má radnice použít na financování přístavby základní školy.

"Půjde to samozřejmě na školství. Máme obrovský demografický nárůst a ta částka je určena na přístavbu pěti nových tříd základní školy. V těch třídách jsou ti žáci hrozně nacpaní, a v prvních třídách pokud je 30 žáků, tak je to velký nápor jak pro učitele, tak pro ty děti," řekl František Švarc, starosta MČ Praha - Vinoř.¨

"Tu půjčku vlastně poskytujeme proto, že oni mají zažádáno o tzv. evropské peníze, a aby to mohli rychle dokončit, tak požádali o půjčku, a hlavně tedy žáci budou mít vytoužené prostory, za což jsem moc ráda," řekla Eva Kislingerová, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

V současnosti se ve škole budují nové šatny, které mají být hotové ještě letos. Na ně by měla navázat další dvě patra.

"Už třetího března prakticky můžeme pokračovat, protože pokud bychom neměli finance tak stavbu nemůžeme rozjet a museli bychom ji zastavit, a to je velká ztráta nejen časová, ale i finanční. Díky této půjčce můžeme ušetřit až půl milionu korun," řekl František Švarc.

Předpokládané dokončení výstavby dvou nových pater je první polovina roku 2018.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu