• Načítám...
>

Na Kampě se sešli tvůrci nového představení Forman

  • 27. března 2024,
  • 13:11,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Letní scena Kampa chystá představení Forman. To nabídne pohled na život a dílo slavného českého režiséra. Ten byl také spjatý s Kampou. Bydlel totiž nedaleko ve Všehrdově ulici. Představení bude mít premiéru letos v červnu.

Reklama

Na terase Musea Kampa se sešla většina herců z chystaného představení Forman. Před novináři si střihli pár obrazů ze hry, která mapuje profesní i osobní život slavného režiséra. Za hrou stojí scenáristka a producentka Daniela Sodomová a režisérka Adéla Laštovková. Ty jsou sehrané už díky hrám Meda, Werich nebo Marta.

"Já jsem se hodně zaměřila na jeho filmovou tvorbu, takže co se týče třeba hudby, tak pracujeme opravdu tak, jak to dělal Forman, že poslouchám hudbu, inspiruje mě a vytvářím ji opravdu na každou situaci, tajmujeme každé slovo, aby to působilo opravdu filmově. My jsme i dokonce pracovali s konstelacemi, což je taková pro herce strašně důležitá metoda, že jsme do nich vpluli do toho Formana hodně zevnitř, stavěla jsem si je do různých konstelačních situací," řekla Adéla Laštovková, divadelní režisérka.

V hlavní roli se v alternaci představí Marek Adamzcyk nebo Patrik Děrgel. Ti se na čas zahrabali do biografií proslulého režiséra a také navštívili místa, která jsou spjatá s jeho životem.

"Je to taková zodpovědnost. Mám pocit, že nějak velký stres to ve mně nevyvolává, spíše těšení a je to fakt krásná práce, tím, že se člověk dozví spoustu dalších věcí a nuancí z jeho života, o kterých jsem neměl ani ponětí. To je na tom to nádherné, když se člověk snaží ztvárnit nějakou reálnou postavu," řekl Patrik Děrgel, herec.

Miloš Forman je s Kampou provázaný. Bydlel nedaleko ve Všehrdově ulici. V sousedícím parku pak našel zázemí jeho filmový štáb v době, kdy v Praze Forman natáčel slavný oscarový snímek Amadeus. Příští rok navíc uplyne 40 let od jeho premiéry. Divadelní premiéra nového představení je v plánu letos v červnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu