• Načítám...
>

Vedení kraje navštívilo Mnichovo Hradiště a okolí

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN) a členové krajské Rady v rámci svých pravidelných návštěv kraje tentokrát vyrazili do Mnichova Hradiště a jeho bezprostředního okolí. Mezi jejíich zastávky patřilo Střední odborné učiliště v Hubálově, kde se seznámili s technickými obory. Následovala prohlídka stavby mostu přes řeku Jizeru a návštěva sídla Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. V odpoledních hodinách vyrazili do domova pro seniory Modrý kámen a do společnosti Kofola, která vyrábí známé limonády. Program zakončila diskuse s veřejností a se starosty obcí.

Reklama

Středočeská hejtmanka Petra Pecková a členové krajské Rady pravidelně objíždí nejrůznější místa v kraji, navštěvují firmy, školy, organizace a nebo třeba dopravní stavby. Jejich zatím poslední zastávkou bylo Mnichovo Hradiště a okolí. Na úvod navštívili Střední odborné učiliště Hubálov.

„Máme všechno obory podobného zaměření, tedy technického. Patří sem obor automechanik, opravář zemědělských strojů, instalatér, zámečník a máme tady i jednoleté zkrácené studium pro absolventy, kteří již mají maturitu a nebo kteří se vyučili v jiném oboru. Je to z toho důvodu, že se snažíme efektivně využívat vybavení učiliště,“ vysvětluje Miroslav Kolomazník, ředitel Středního odborného učiliště Hubálov.

Studenti se učí na moderních strojích a zařízeních, mimo jiné i díky spolupráci s nedalekou mladoboleslavskou automobilkou Škoda, která škole poskytla vozy, které sice nemohou do provozu, ale o to lépe mohou posloužit jako cvičná vozidla, na kterých si mohou studenti vše vyzkoušet a naučit. Škola má kapacitu 339 žáků, pět desítek přitom tvoří ti, kteří mají nejrůznější poruchy učení, dvě desítky ukrajinští studenti a dokonce mezi nimi najdete i pět dívek, z toho jedna se učí v oboru instalatér.

„Vybrala jsem si ho z toho důvodu, že mě k tomu vedl táta, ten byl také vyučený instalatér, měl i vlastní firmu a asi zkrátka geny. A také mě to hodně baví. Není to repetitivní práce, každý den se dělá něco jiného a to je to, co mě na tom baví. Ze začátku bych chtěla být v nějaké firmě a potom bych zkusila dělat sama na sebe, pokud by to nějak vyšlo,“ shrnuje studentka oboru instalatér Středního odborného učiliště Hubálov.

Další zastávkou byla stavba Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje.

„Což je most přes řeku Jizeru, který vede do Mnichova Hradiště. Je to třetí nejdelší most ve Středočeském kraji. Je velmi nízký, protože část je v záplavovém území, ale musí být vyvýšen. Pak teprve vede přes Jizeru, takže jde o poměrně zajímavou stavbu,“ popisuje hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Poté následoval přesun do samotného sídla Krajské správy a údržby silnic v Mnichově Hradišti. 

„Což je jedna ze čtyř oblastí, kterou jsme teď jako první vypověděli ze smluv na zimní a letní údržbu, které byly uzavřené tuším v letech 2005 -2006 a 2008 s nějakými dodatky a budeme otevřeně, transparentním výběrovým řízením soutěžit nové zhotovitelské firmy,“ pokračuje Petra Pecková (STAN), hejtmanka Středočeského kraje. 

Ve dvě hodiny odpoledne pak hejtmanku a radní Středočeského kraje čekala návštěva domova pro seniory Modrý kámen.

„Já jsem si tam zakarbanila, protože mě pánové, kteří tam žijí, vyzvali k tomu, ať si s nimi zahraji prší. Byla jsem sice poražena, ale vzala jsem to se ctí,“ žertuje hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Přesně v 15 hodin dorazila středočeská delegace do tuzemské firmy Kofola, která vyrábí tradiční nealkoholické nápoje.

„Jde o jednu z největších firem ve Středočeském kraji, je to velmi úspěšná firma, která má své pobočky i v řadě zemí v Evropě, dokonce jednu pobočku i v Kolumbii. Povídali jsme si o záměrech rozvoje celého závodu,“ uzavírá hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Náročný program pak vyvrcholil diskusí s veřejností a se starosty obcí rozšířené působnosti Mnichovo Hradiště v místním komunitním centru. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu