• Načítám...
>

Hokej v kraji není jenom pro elitu

Sladké nicnedělání v teple domova neinspiruje ani Patrika Medáčka. A s ním i spoustu dalších malých a mladých hokejistů v Benátkách nad Jizerou. Pomáhá hokejový klub, město i kraj. A hokej je tak přístupný mnohem větší skupině dětí. Bez obětavosti rodičů to ale nikdy nepůjde.

Reklama

"On byl odmalička hodně živý, začal velmi brzo chodit, takže jsme zkoušeli nejdříve fotbal, to pro něj bylo moc pomalé, díval se všude okolo, tak potom dědeček, který je velký fanoušek hokeje, nás k tomu přivedl," řekla Lenka Engelmanová, matka. 

"Jak moc je to náročné v tom rodinném režimu?"

"Je to velmi náročné, protože tréninky, když byl ještě menší, tak do té 1. třídy, tak byly 3 až 4 v týdnu a zápas, a teď, posledních 5, 6 let každý den trénink," řekla Lenka Engelmanová.

"Vychází to hlavně z těch rodičů. Já to vidím na sobě. Mám své malé děti a snažím se je k tomu sportu motivovat. A není to jen o tom sem ty děti přivézt, je to právě i o té motivaci, trávit s nimi ten čas, pobavit se," řekl Martin Novák, trenér. 

"Když jsem byl menší, tak jsem hodně chtěl hrát NHL, zámořská liga. Ale myslím, že toho úplně nedocílím. Teď se spíš snažím aby mě to spíše bavilo, než abych v tom něco dokázal," řekl Patrik Medáček, hokejista a rychlobruslař. 

"Takže sport samotný, nikoliv ty fanfáry a dekorace?"

"Je to spíš kvůli té zábavě, ne kvůli tomu, abych v tom byl někdy nějak dobrý," řekl Patrik Medáček. 

"Ale ty dobrý jsi, ta zlatá medaile za rychlobruslení to ukazuje." 

"Tak dá se říct. Nabízeli mi tady v Benátkách, že bych už mohl trénovat rychlobruslení, ale mě to tak moc nebere. Spíše mě baví ten hokej, takže bych radši hrál ten. Sice ne na profesionální úrovni, ale radši bych hrál hokej," řekl Patrik Medáček. 

"Tak hlavně je důležité jestli ho ten sport baví. Kdyby ho nebavil, tak už by tady asi nebyl. Ten sport je hlavně o tom, že vás bude bavit, a až potom, když se to povede, tak je to profesionální. Ale základ je to, že je to pro nás pro všechny zábava," řekl Martin Novák, trenér.

"Dnes hrají obrovskou roli finance. Myslíte, že je možné v tom nějak pomoci, ze strany klubů, kraje?"

"Všeobecně je taková mylná informace, že hokej je drahý sport, ale dnes už hokej drahý sport není. Jak Český svaz ledního hokeje, tak Středočeský kraj, tak město Benátky nad Jizerou ty děti podporují tak moc, že i začátečníci dostávají úplně všechno, platí minimální příspěvky a ten hokej je přístupný úplně pro každého," řekl Martin Novák.

"Já si myslím, že se v současné době výrazně zlepšila taková ta masovost toho sportu, protože si pamatuji, že před 7 - 8 lety si mnozí rodiče stěžovali, že klukovi nebo holce je 8 let, ale že už je do toho hokejového dílu nevezmou, že měli přijít před rokem. Dnes už se v tom odlišuje takový ten sport vrcholový nebo soutěžní a takový ten masový, který má veliký význam pro ty děti," řekl Zdeněk Seidl, radní Středočeského kraje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu