Elektrické motokáry nabízejí netradiční zážitek

  • 21. června 2018,
  • 13:49

Vyzkoušet si jaké to je být v kůži závodníka. Zvládnout ostré zatáčky, nadjezdy a jiné technické pasáže známé ze závodů Formule 1. A to vše zvládnout v co nejrychlejším čase. To si můžete vyzkoušet v Praze Zličíně v Ringhofferově ulici na tří-úrovňové motokárové trati.

Reklama

Projet okruh měřící 690 metrů, který je plný zatáček, nadjezdů, ale i rychlostních pasáží pod 52 sekund. Taková výzva na nás čekala v areálu Caravan Metropol Karting v Praze - Zličíně. Tohle však nejsou ledajaké motokáry. Nejezdí totiž na benzin, ale na elektrickou energii. Díky tomu mají oproti běžným několik výhod.

"Má nespornou výhodu hlavně pro dámy, ty motokáry se poměrně jednoduše ovládají. Zároveň tady nemáme žádné zplodiny, takže díky tomu mohu chodit do práce v bílé košili a vím, že se určitě neumažu," řekl Antonín Zoubek, generální manažer Caravan Metropol Karting.

Přestože tato trať na první pohled působí jako závodní okruh Formule 1, je vhodná nejen pro zkušené závodníky, ale i pro děti od 6 let.

"Je to takový kompromis mezi tím, aby to nebylo jen o zatáčkách a předjíždění, ta dráha je tříúrovňová, můžete jezdit do kopce, z kopce, je to zábava," řekl Antonín Zoubek.

Je čas nasednout do motokáry a vyzkoušet místní okruh. Zapínám motor otočným ventilem a v tu chvíli se ozývá podmanivý bublavý zvuk motoru. Tři, dva, jedna a jedeme.

Pro tyto motokáry, které mají nulové emise, není problém jet přes 50 kilometrů za hodinu. Jednou z vychytávek je i urychlovač jízdy. Stačí zmáčknout zelené tlačítko na volantu.

Každému závodníkovi je zaznamenáván čas na třech místech okruhu, který může průběžně sledovat na elektronické tabuli.

"Na třech místech v dráze máme v zemi takové časové smyčky a ten transport v reálném čase snímá, kde ta motokára je. Když vaše jízda skončí, tak přijde okamžitě rozbor, jak jste jezdil, kde se máte zlepšit a jaký by byl váš ideální čas," řekl Antonín Zoubek.

Přestože se mi nepodařilo pokořit místní rekord 48 sekund, pocit po desetiminutové jízdě je velmi dobrý. Motokáry dobře drží na povrchu i při vyšší rychlosti, a to i v zatáčkách. Pohodlnou a bezpečnou jízdu mi zajišťovaly kvalitní čtyřbodové pásy a dobře nastavitelné sedadlo. Nezbývá mi, než více trénovat a zkusit znovu své štěstí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu