V pekařství Paul nasajete atmosféru Francie

  • 21. září 2018,
  • 16:44

Křupavé a čerstvé pečivo, croissanty, sýry, marmeláda a k tomu kvalitní káva nebo lahodné víno. To jsou tradiční ingredience, bez kterých se většina francouzských restaurací či bister neobejde. Podobně je na tom pekárna PAUL, která byla založena už v roce 1889 a postupně se rozšířila do všech koutů světa včetně naší metropole. Pražané tak mají možnost nasát atmosféru Francie.

Reklama

Na chvíli se zastavit a vymanit se z ruchu velkoměsta. K tomu si dát kvalitní brazilskou kávu, čerstvý nadýchaný croissant a sledovat každodenní spěch lidí jen z povzdálí. Takovou atmosféru ve francouzském stylu můžete nasát v pekárnách PAUL, které se od roku 1889 zaměřují na tradiční výrobu slaného i sladkého pečiva. 

"Pekařství PAUL přináší na trh tu výjimečnost, že se snažíme přinést zákazníkům francouzský životní styl, tzv. L'Art de Vivre. To je ta hlavní koncepce. Přinášet Pražanům a českým zákazníkům tu příchuť a styl Francouzů," řekl Roman Plíva, ředitel pekařství PAUL v ČR.

Pekařství PAUL působí na našem trhu od roku 2008. V rámci desetiletého výročí se otevřela největší prodejna v obchodním centru DBK Budějovická. Ta nabízí útulné útočiště o velikosti 200 metrů čtverečních, kde si mohou hosté vychutnat nezaměnitelnou a poklidnou atmosféru s lahodnými pokrmy v jakoukoliv denní dobu. 

"Ráno je to nejčastěji croissant nebo hrozinkový šnek s kávou. V odpoledních hodinách přicházejí zákazníci převážně na plněné bagety, které vyrábíme z čerstvého pečiva, zeleninové saláty. Později už přicházejí dámy na kávu a posezení s nějakým dortem," řekl Roman Plíva.

Koncept pekařství PAUL má výhodu, že se může opřít o dlouholetou tradici v přípravě čerstvého a křupavého pečiva, které se zásadně připravuje z francouzské zimní pšenice. Ta dodává pokrmům nezaměnitelnou chuť a charakter. 

"Příští rok slavíme 130 let. Ty výrobní postupy jsou stále stejně, stejně tradiční a snažíme se to dodržovat. To je to, čím získáváme tu kvalitu a jedinečnost," řekl Roman Plíva. 

V těchto prodejnách si mohou hosté vychutnat i různé druhy francouzských sýrů a k tomu si dát skleničku lahodného vína.

"Máme připravenou odpolední krabičku, která je kombinací několika kvalitních sýrů, jako je roquefort, camembert, mimolette, ementál s fíkovým džemem," řekl Roman Plíva. 

Přestože pekařství PAUL nabízí široký sortiment stálých pokrmů, snaží se přinést pro své hosty vždy něco nového.

"Aktuálně připravujeme pro vánoční sezónu nové sladký Éclair, což je takový francouzský věneček. My ho máme v banánkové formě a připravujeme čokoládový, pistáciový a lískovooříškový," řekl Roman Plíva.

Do konce tohoto roku bude pekařství PAUL ještě blíže ke svým hostům. Další prodejny se otevřou v OC Letňany a na Hlavním nádraží.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu