České hodinky značky Prim slaví 70. výročí

  • 12. září 2019,
  • 11:33

Tradiční hodinářská značka Prim otevřela v centru Prahy nový butik. Ten sídlí na adrese Nekázanka 3 v ulici kolmé k nákupní třídě Na Příkopě. Sloužit bude jak zákazníkům z tuzemska, tak i ze zahraničí.

Reklama

Sedmdesát let. Tak dlouho už tikají české hodinky značky Prim. Nyní lidé mohou jejich krásu obdivovat v novém butiku v Praze, který se nachází na adrese Nekázanka 3, tedy v ulici kolmé k nákupní třídě Na Příkopě.

"Hodiny Prim vznikly před 70 lety. Je za nimi dlouhá historie a práce novoměstských hodinářů, konstruktérů, vývojářů. My říkáme, že hodinky Prim mají své vlastní DNA. Je to nezaměnitelné DNA, které je rozpoznatelné ve škále hodinek, které se nabízejí. Ale také ve škále hodinek, které vůbec existují na trhu. My se budeme snažit vždy vyrábět hodiny s příběhem, tedy hodinky, které budou něčím jedinečné," řekl Milan Kozel, generální ředitel Elton hodinářská.

A zcela jedinečné a stále k sehnání jsou např. i hodinky Prim z limitované edice. Ta vznikla k letošnímu jubileu a reaguje na vůbec první sérii československých hodinek této značky z roku 1956.

"První hodinky nesly název Spartak. K tomu my se dnes, po 70 letech, znovu přibližujeme. Připravili jsme si novou limitovanou edici hodinek Spartak k 70. výročí. Symbolicky těch hodinek bude 70, takže 70 šťastných lidí bude moci tyto hodinky vlastnit. Bude to opravdu jedinečná příležitost pro každého milovníka hodinek," řekl Milan Kozel.

Hodinky Spartak se vrací k tradici a připomínají historii této společnosti. Ta se poprvé nesmazatelně zapsala do života milionů lidí v roce 1949, když byla v Novém Městě nad Metují otevřena pobočka libereckého podniku Chronotechna. Tato továrna se totiž brzy začala specializovat na výrobu náramkových hodinek, což bylo v té době unikátní. V současné době společnost vyrobí 600 až 700 mechanických hodinek za rok a zákazníkům nabízí také možnost výroby hodinek přímo na míru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu