Úniková hra v Praze 3 se odehrává v autě

  • 17. ledna 2020,
  • 14:26

Únikovky neboli únikové hry se v Praze těší čím dál větší oblibě. Jednu z nich lidé mohou navštívit např. na Nákladovém nádraží Žižkov.

Reklama

"Jste zavření v autě a musíte se nějak dostat ven. Máte na to hodinu a opravdu musíte hrát. Ten náš prostor je hodně unikátní tím, že se jedná o skutečné dochované vozidlo VB. A proto, že ta celá hra probíhá v autě, což v Praze pravděpodobně neprobíhá jiná hra v autě, tak se jedná o velice malý prostor 3x5 metrů. Ale lidé jsou často překvapení, že do tohoto malého prostoru se toho vejde tolik. A říkají, že když tam vlezli, mysleli si, že tam vůbec nic není. A na konci říkají, že se diví, kolik se toho tam vešlo a kolik toho tam ještě mohlo být," řekl Jan Adamec, organizátor únikových her.

Hra je určena pro 2 až 5 lidí a je pro všechny věkové kategorie. Lidé, kteří se při řešení úkolů dostanou do nouze, nemusí zoufat. Mohou totiž využít nápovědu.

"Jednou za čas se to stane. My většinou necháváme lehce delší čas, nebo radíme lidem co a jak, když se nějak zaseknou. A opravdu i ty nejlepší týmy si u nás nechávaly poradit, i lidé, kteří staví únikové hry. A bylo pár lidí, kteří si řekli, že to půjdou vyzkoušet. Ptali se, když je to nebude bavit, jestli je otevřeme. A často to pak dohráli až do konce," řekl Jan Adamec.

Únikovka vychází z počítačových her, kde se hráč musel pomocí rébusů a úkolů dostat ven z místnosti.

"A pak v Japonsku vymysleli to, že by to z těch her mohli přetvořit do reality. Takže únikové hry jsou místo, odkud se musíte dostat, případně kam se musíte dostat, třeba v případě, že máte vykrást banku nebo vykrást něco jiného. A z naší hry se musíte dostat a máte většinou na to hodinu. A pomocí různých šifer, rébusů, logických úloh nebo věcí, které by vás napadly, se dostáváte z té místnosti nebo zase dovnitř," řekl Jan Adamec.

Únikové hry na Nákladovém nádraží Žižkov se může zúčastnit až pětičlenná skupina. Vzhledem k velkosti auta je ale doporučený počet hráčů 4.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu