EDUCAnet Praha nabízí nadstandardní přístup

  • 5. února 2020,
  • 8:54

Pokud máte zájem, aby vaše dítě uspělo ve světě, pak stojí za úvahu studium na pražské škole EDUCAnet. Gymnázium, střední odborná škola a základní škola se totiž zaměřuje na výuku anglického jazyka a ICT technologií. Dohromady tak absolventi získají vědomosti, se kterými nebudou mít problémy na trhu práce v celém světě.

Reklama

Spojení výuky ICT technologií a cizích jazyků. Toto na trhu práce žádané vzdělání nabízí studentům gymnázium, SOŠ a ZŠ EDUCAnet Praha. Škola se zaměřuje především na výuku v anglickém jazyce a v tomto ohledu má studentům co nabídnout.

"Výuka anglického jazyka na naší škole je zabezpečena rodilými mluvčími z Velké Británie, Ameriky, Kanady a Austrálie. Učíme tady žáky všem různým akcentům v angličtině, se kterými se mohou potkat," řekl Jakub Pour, ředitel gymnázia, SOŠ a ZŠ EDUCAnet Praha.

Čtyřleté bilingvní gymnázium pak nabízí možnost studovat předměty v anglickém a českém jazyce. Cílem je naučit studenty v cizím jazyce i přemýšlet.

"Nejen na tom bilingvním programu, i na tom nebilingvním, se s tou angličtinou žáci na střední škole setkávají každodenně. Nicméně máme samozřejmě celou škálu druhých jazyků. Máme francouzštinu, nabízíme ruštinu, němčinu, teď nově máme samozřejmě i italštinu," řekla Olga Weintraub, vedoucí sekce cizích jazyků, EDUCAnet Praha.

Možnost věnovat se učebním látkám ve dvou jazycích si studenti pochvalují zejména proto, že budou moci cizí jazyk využít např. při studiu, ale také případném zaměstnání v zahraničí.

"Máme tady skvělou angličtinu a určitě gramaticky i odborně nás to posune mnohem dál. Kdybychom v budoucnu chtěli studovat v cizině, nebo vysokou školu v angličtině, tak nám to prospěje i tak. Myslím si, že nám to i rozšiřuje znalosti obecně," řekla Kiana Knoxová, studentka EDUCAnet Praha.

"Hlásím se jak na 1. lékařskou fakultu, tak na lékařskou fakultu na Kypru, kde bude celé studium v angličtině, na které mě právě EDUCAnet myslím připravil velmi dobře, protože mimo jiné jsem dostala C2 certifikát z angličtiny," řekla Karolína Mia Bartošová, studentka EDUCAnet Praha.

Studenti si školu také pochvalují pro individuální přístup ze strany pedagogického sboru a vyhovuje jim také hodnocení, které neprobíhá formou klasických známek.

"Když se třeba na státních školách rozhodují mezi 1 a 2 a dají vám třeba 2, i když jsme blíže k jedničce, tak tady máme procenta, takže máte třeba 88 % místo přímo té dvojky," řekla Simona Tarabová, studentka EDUCAnet Praha.

Na školu nedají dopustit také někteří bývalí studenti. Např. rodilí Američan Andrew Critchlow školu absolvoval a studium se mu líbilo natolik, že ihned sáhl po možnosti na škole vyučovat.

"Teď tady učím na 1. stupni angličtinu, protože mě těší příležitost to samé, co tato škola dala mně, vrátit světu a poslat to někomu dál," řekl Andrew Critchlow, absolvent a učitel EDUCAnet Praha.

Pro studenty i jejich rodiče ve škole funguje také poradenské pracoviště, kde je připraven se jednotlivým problémům věnovat preventivní a výchovný poradce.

"Studenti řeší problémy buď doma, nebo se svými spolužáky, se svými vrstevníky. A rodiče často řeší nějaké stresové situace a nebo budoucnost svých dětí a my je podporujeme. Buď navrhujeme řešení, nebo je vyslechneme," řekl Jaroslav Vídeňský, metodik prevence.

Nejlepší vizitkou pro školu je fakt, že do ní studenti docházejí rádi. Strach z písemek a tuny zběžně probraných nepotřebných informací tady nehrozí. A to oceňují i rodiče.

"My jsme školu vlastně vnímali jako takové nutné zlo, možná často spíše jenom zlo. A tak jsme rádi, že jsme našli školu, kde děti nemusíme nutit, aby do té školy chodily," řekl Roman Paulus, rodič.

Samotnou výuku pak ve škole propojují s praxí v rámci mnoha projektů, které úzce souvisí v právě probíranou látkou. Své dovednosti pak mohou studenti aplikovat během tzv. výjezdového týdne. V rámci něj se už studenti podívali do Ameriky, Kanady, Austrálie, Vietnamu a také po různých koutech Evropy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu