Novým trendem ve výrobě hodinek je titan damašek

  • 19. dubna 2022,
  • 13:29

Firma Elton hodinářská představila trendy v hodinářství pro letošní rok. Věděli jste, že pro výrobu hodinek je ideálním materiálem titan damašek? A jak hodinky z tohoto unikátního materiálu vypadají? Podívejte se na reportáž.

Reklama

Titan damašek, to je unikátní materiál, který se v poslední době začal používat pro výrobu hodinek. Pro užití titan damašku se rozhodla i česká firma ELTON hodinářská, která je součástí holdingu Czechoslovak Group. Ta z tohoto unikátního materiálu vyrobila deset kusů originálních hodinek.

"Ten materiál je exkluzivní, speciální, málokterá kovárna ho umí vykovat. My spolupracujeme s českou kovárnou, která pro nás připravila polotovar na tyto hodinky. Je to damašek, ale z titanu, potom následně vyžíhán do barevné kombinace, tak jak jsou ty hodinky představeny," řekla Renata Červenák Nývltová, generální ředitelka, ELTON hodinářská.

"Výjimečnost spočívá v tom, že jsme zkombinovali dva druhy damašku do specifické struktury Aztec, kterou jsme vyvinuli. Je to plnonerezové, antialergické, to znamená, že to jde nosit na kůži, není to problém a je to velmi zvláštní struktura, kterou jsme pojmenovali Aztec," řekl Milan Pokorný, ředitel, Futuron Forge.

Titan damašek se většinou používá pro výrobu šperků, použití materiálu pro hodinky bylo zcela unikátním, přitom naprosto logickým krokem.

"Pro hodinkáře to bylo specifické v tom, že jsme museli udělat trošku větší polotovary a museli jsme si dát pozor na to, aby ta struktura byla pěkná v celém tom průřezu," řekl Milan Pokorný, ředitel, Futuron Forge.

Společnost ELTON hodinářská vyrábí hodinky PRIM už od roku 1949. Za dobu svého působení se ale zaměřuje i na jiné materiály.

"Máme ve svém portfoliu tři kategorie hodinek, ty levnější jsou s quartzovým bateriovým strojkem, potom máme střední řadu, kde používáme nakupovaný švýcarský strojek ETA a pak samozřejmě tu exkluzivní řadu s naším manufakturním strojkem -řadu PRIM Manufacture 1949," řekla Renata Červenák Nývltová, generální ředitelka, ELTON hodinářská.

Na tiskové konferenci vedení firmy představilo i trendy letošního roku.

"Letí určitě limitované edice, ty jsou u zákazníků velice oblíbené, protože je to svým způsobem investiční kousek. Ale co se týká trendu třeba materiálu nebo zpracování, nevidím tam až tak úplně obrovský rozdíl oproti letům minulým. Chceme jít více do dámských modelů, takže v podstatě už od loňského roku jsme zavedli, že každý rok chceme vyjít s nějakým jedním plně dámským modelem," řekla Renata Červenák Nývltová, generální ředitelka, ELTON hodinářská.

S trendy v hodinářství vás ochotně seznámí v prodejně PRIM Manufacture 1949 v ulici Nekázanka v centru města.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu