Hodinky Prim byly k vidění na veletrhu SEW

  • 3. listopadu 2022,
  • 23:57

Praha hostila největší veletrh luxusních hodinek ve střední Evropě. Mezi tisícovkou vystavovaných hodinek byly k vidění i ty značky Prim. Návštěvníci tak mohli obdivovat několik ikonických modelů limitovaných edicí těchto hodinek.

Reklama

Praha hostila největší veletrh luxusních hodinek ve střední Evropě. Mezi tisícovkou vystavovaných byly k vidění i ty značky Prim. Návštěvníci tak mohli obdivovat několik ikonických modelů limitovaných edicí těchto hodinek.

"Zatím jsme letos měli významnou výroční edici hodinek Orlík 2022, to znamená, že má na sobě symboliku lipového listu. Pak jsme poprvé vyrobili hodinky, limitovanou edici, takzvané dámské Orlíky, které vychází z designu 60. let a samozřejmě highlight letošního roku jsou hodinky PRIM Nebeští jezdci," řekl Aleš Vernar, obchodní ředitel PRIM.

"Dnes se primkám daří poměrně dobře. Hospodářské výsledky, které jsme si nastavili a plány přeplňujeme - nejen plníme, ale přeplňujeme, takže si myslím, že z pohledu ekonomiky a nastartování firmy jsme na tom dobře a já doufám, že ten trend udržíme i pro ten příští rok, který si myslím, že pro nás bude poměrně přelomový, protože ty náklady, které se na nás valí, tak jako na všechny ostatní firmy, budeme muset vykompenzovat opět zvýšenými tržbami a zvýšenou výrobou. Máme před sebou veliké výzvy. To, co je za námi, je rok 2021, 2022. Ty jsou, mohu říci, úspěšné," řekla Renata Červenák Nývltová, generální ředitelka ELTON.

Hodinky Prim chystají na nadcházející měsíce hned několik novinek. Jedna z nich bude představena ještě do konce letošního roku.

"Budou z kategorie společenských hodinek - bude to limitovaná edice a inspirace velice významným českým manažerem. Asi v tuto chvíli nechceme víc říkat, ale myslím si, že se to brzy dozvíte," řekla Renata Červenák Nývltová, generální ředitelka ELTON.

Také chystaná novinka se bude stejně jako ostatní hodinky Prim výrazně odlišovat od konkurence.

"Především se liší tím, že máme svůj vlastní in-house strojek, to je to, na čem my stavíme, to, na čem stavěl ELTON hodinářská od roku 1949. Prostě si držíme tuto tradici a do těch limitovaných edic, se kterými přicházíme, se vždy snažíme mít náš vlastní in-house strojek. Samozřejmě jednou za rok vyjdeme s nějakou limitovanou edicí, kde máme osazen švýcarský strojek ETA, ale ta topová kategorie našich hodinek je postavená na našich strojcích. Takže to je to, čím se odlišujeme od ostatních firem, které si ty strojky takhle úplně od toho nejmenšího šroubku až po celé hodinky neskládají a nevyrábí," řekla Renata Červenák Nývltová, generální ředitelka ELTON.

První prototypy hodinek byly vyrobeny už v roce 1954 a nesly označení Spartak. Značka PRIM byla zapsána teprve roku 1956 a od roku 1957, kdy začala probíhat sériová výroba, se již používala důsledně. V roce 1969 začal výrobce užívat jméno ELTON hodinářská a dnes je členem holdingu Czechoslovak Group.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu